Berte deti na Stanicu!

dls07_nahravanie-hudbyPrázdninové detské sympóziá sú za nami a ZUŠka je zo Stanice definitívne fuč a nahradí ju celkom nová SZUŠ Stanica, ale bude to až o rok, miniateliér sme zrušili. A tak ste možno zvedaví, čo mieni Stanica ponúknuť vašim a našim deťom v najbližších mesiacoch.

*V rámci cyklu “Nultý ročník SZUŠ Stanica” pripravujeme otvorené výtvarné a multimediálne dielne pre deti cca od 6 do 15 rokov (dolná hranica je vstup do školy, horná je pohyblivá - ako sa kto cíti byť dieťaťom:-). Bežným dňom konania týchto dielní bude streda popoludní od 15.00 do 18.00. Dielne bude možné navštevovať jednorázovo alebo dlhodobo, budú sa striedavo zameriavať  na atraktívne oblasti grafiky, fotografie, filmu alebo keramiky. Na niektorých z nich sa Vám ako lektori predstavia noví záujemcovia o pedagogické pôsobenie v našej ZUŠ čiže možní budúci učitelia, ktorí určite do našej ponuky vnesú ďalšie nápady a novinky.

**Deti v predškolskom veku a ich rodičov by sme radi postupne nalákali na “children-friendly” pondelky = detské a rodinné popoludnia s posedením v kaviarni kultúrneho centra s dobrou atmosférou, knižkami, hračkami a postupne sa vyvíjajúcim ďalším mobiliárom pre najmenšie deti. Minimálne raz do mesiaca popri tomto dni ponúkneme tiež tvorivú dielňu otvorenú aj pre rodičov.

***Pracujeme aj na dobrom informačnom systéme oznamovania vhodnosti večerných predstavení pre deti, tak, aby sme rodičov mohli zodpovedne navigovať, ak sa rozhodnú uštedriť svojim deťom lekciu zo súčasnej kultúry. Sú tu samozrejme predstavenia nevhodné alebo menejvhodné ale občas sa stane, že hráme niečo, čo sme dopredu nevedeli doporučiť celým rodinám, vrátane detí. A to nás potom vždy trochu mrzí, že to aspoň niektoré deti nemohli vidieť. Čiže radi by sme to napravili.

****Okrem toho team okolo Cvrčka a Stana bude tento rok intenzívne pracovať na knižnom vydaní detskej encyklopédie súčasného umenia. Celá je písaná z pohľadu zvieratiek, ktoré žijú na našej Stanici a tak sa už za tie roky toho o umení veľa zaujímavého dozvedeli a môžu nás o tom poučiť. Ale pretože je to pomerne náročná úloha, budeme potrebovať dobré rady od detí aj rodičov, pre ktorých bude knižka hlavne určená.

*****Všetky spomínané aktivity hľadajte v našom programe už od októbra! Vyberajte si a berte deti na Stanicu!

Podrobnejšie info: hanka@stanica.sk, 0907 178 756

Tagged as:

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics