Kinobus 2011: Západná linka
(nielen) filmový festival
piatok – nedeľa, 2. - 4. 9. 2011

Kinobus 2011trasa: Žilina – Podskalie – Pružina – Lednické Rovne – Lednica
téma: Kino

Ôsme pokračovanie trocha nevšedného a nielen filmového festivalu, ktorý sa bude tentokrát namiesto filmov zaoberať kinami, premietačmi, premietačkami a distribúciou filmov – témou septembrovej dobrodružnej jazdy po starých kinách je KINO. Po prvýkrát sa dva autobusy s divákmi vydajú do okolia Strážovských a Vršateckých vrchov.

Kinobus 2011: Západná linkaTéma Kina je pre tento festival priam existenčná. Doposiaľ Kinobus navštívil a v lepšom prípade aj opravil napríklad Kino Osveta, Kino Pokrok, Kino Hviezda, Kino Bystřice, Kino Javorník, Kino Tecza, Kino Centrum, Kino SNP, Kino Kultúra, Kino Gader a mnoho, mnoho iných. Tento rok navštívime Kino Slovan a Kino Crystal. Okrem klasického 35mm kina sa pokúsime revitalizovať premietačky v amfiteátri a v 16mm kine. Skúsime, ale nesľubujeme pripraviť aj 8mm premietanie.

V rámci programu plánujeme premietnuť napríklad filmy Dejiny filmu v Popielawach (J. J. Kolski), Kino im Kopf (M. Glawogger), Muž s kinoaparátom (D. Vertov), Muž z bulváru Kapucínov, Trhák (Z. Podskalský), Pouta (R. Špaček) a Kino Caravan (T. Muntean). Uvidíte aj tri československé krátke filmy s názvom Kino (V. Kubal, J. Pinkava a A. Špaljová), alebo skutočný skvost, lotyšský krátky film O desať minút starší. Uvedieme aj lokálne lahôdky, akými určite sú dokument o otváraní prvého nákupného centra v Pružine, alebo (vraj) prvý hraný krátky film Únos z roku 1910 z Lednických Rovní. Sprievodné akcie, ktoré sú rovnako dôležité ako tie filmové, sa budú točiť okolo kinofikácie, výroby praxinoskopov, workshopu premietania na 8, 16 a 35mm premietačkach a sto ďalších vecí.

Ako prekvapenie pripravujeme alternatívnu akciu KinoPedal. Ak dáte pred autobusom prednosť aktívnemu dopravovaniu sa vlastnou, zelenou silou, budeme radi. Zabezpečujeme sprievodcu, prednostné sprchy a zľavu z lístka. Kinu a bicyklu zdar!

Štart: v piatok 2. 9. o 14.00 h., odchod autobusov o 16.00 h spred Stanice Žilina-Záriečie

www.kinobus.sk
www.facebook.com/KinobusFestival

Festivalová permanentka: 18,00 / 14,00 € (dospelí / študenti)
Info, prihlasovanie: 0908 938 339, martin@kinobus.sk

Kinobus je realizovaný s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu.
audiovizualny_fond

Tagged as: , , , , , , , ,

2 Komentáre

  1. Bolo fantasticky, organizátorom opäť trikrát SLÁVA!

  2. Ďakujeme! Sláva Kosťovi!

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics