Už vieme, ako bude vyzerať nová záhrada a galéria za Stanicou

s3_zahrada1Je tu leto a okrem prvej brigády, na ktorej sme vyčistili celý park a záhradu pri Stanici, sa pomaly dokončujú aj návrhy na finálny redizajn a dokončenie celého areálu. Pracuje na nich architekt Martin Jančok, krajinný architekt Michal Marcinov a pridáva sa aj dizajnér Peter Liška. Vďaka finančnej podpore Europskej komisie a jej programu Kultúra v rámci projektu Engine Room Europe, ďalej vďaka programu Think Big spoločnosti Telefónica O2 Slovakia v spolupráci s Nadáciou Ekopolis a našej vlastnej dobrovoľníckej práci chceme, aby už do leta záhrada a park slúžili verejnosti a najmä letným festivalom ako kreatívny kemping. Jeho súčasťou bude aj nová galéria S3, ktorá sa síce do leta nepodarí, ale už vieme, ako bude vyzerať a od nej sa odvíja celá záhrada a park.

s3_zahrada2Už tento týždeň sa začne s oplotením, aby sa celý park dal na noc zamknúť a nemusel odolávať nájazdom vandalov. Zasejeme novú trávu. V prvej fáze rekonštrukcie potom rozšírime terasu v záhrade za Stanicou, dáme nanovo položiť dlažbu a spojíme ju s drevenou terasou pod nadjazdom pri S2. Nové kempingové WC a sprchy budú v novom lodnom kontajneri pri vstupe do S2, aby boli po ruke aj pre ľudí na letnej terase. Z ôsmich ďalších lodných kontajnerov bude nová galéria S3, ktorá nám dovolí zväčšiť aj priestor kaviarne-baru v Stanici, ktorý chceme otočiť viac do záhrady, pretože je v nej oveľa lepšie ako na nástupišti. Vo vzdialenejšej časti parku konečne dobudujeme detské ihrisko, nové lavičky a ďalší mobiliár. Hľadáme nápady na nové hry a atrakcie ako petangové ihrisko, ktoré už máme. Chceme, aby v záhrade mohol byť voľný výbeh psov, preto súčasťou budú koše na psie exkrementy. Máte malý nápad, z ktorého by sa ľudia prichádzajúci na Stanicu potešili? Sem s ním - napíšte nám na info@stanica.sk. Chcete pomôcť a pridať sa ako dobrovoľník? Ozvite sa tiež, každá pomoc je vítaná a okrem toho je práca zadarmo dobrou zábavou. Alebo by ste nám vedeli pomôcť so starými lodnými kontajnermi, ktoré zháňame? Staňte sa sponzorom novej galérie!

s3_zahrada7

s3_zahrada4

s3_zahrada3

s3_zahrada5

s3_zahrada6

ere_bar_logos1

ere_bar_text1

Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Jeden komentár

  1. http://www.tomhare.net/festivals-gallery.php - myslím, že na tejto stránke sa dá tiež inšpirovať. Ak treba pomôcť prídem.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics