Fest Anča pokrstí a otestuje nový bar, záhradu aj park

Nový bar na Stanici

Nový bar na Stanici

Ešte nedávno by sme podobnou rekonštrukciou strávili pol roka. Po niekoľkoročných skúsenostiach s neustálym budovaním a prebudovávaním priestoru Stanice, po rokoch kopania a vyrovnávania parku, po skúsenostiach so stavbou S-dvojky sme to zvládli za dva mesiace. Teda ešte nie celkom, ešte stále sa maká deň-noc, aby v piatok 1. júla 2011 už všetko slúžilo divákom medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča.

Nový bar na celom prízemí Stanice s čerstvo položenou podlahou, zdvojnásobená plocha vydláždenej záhrady-terasy za Stanicou, 200 metrov oplotenia celého parku, nový mobiliár, opravené hojdačky, nová šmýkačka v parku, aj nová kanalizácia… spolu výkon za minimálne milión korún, jedna z najväčších “investícií” do budúcnosti tohto kultúrneho priestoru pod Rondlom, ktorý máme tak radi. Niet času teraz veľa predstavovať, lebo všetko sa ešte brúsi, dorába, inštaluje a budeme šťastní, ak to vôbec stihneme, v prílohe je pár fotiek z procesu posledných hektických dní, pre aktuálnejšie zábery sledujte náš Facebook.

Veľkú zásluhu na tom majú všetci ľudia, ktorí na Stanici robia a posledné dva mesiace okrem vlastej práce makali v záhrade, vyrábali veci, kládli dlažbu a často do noci. Vďaka patrí aj desiatkam z vás, ktorí ste nám prišli ako dobrovoľníci pomôcť, špeciálne počas firemnej dobrovoľníckej akcie Naše mesto, ktorú organizovala Nadácia Pontis, a workshopu študentov architektúry MestoZÁhrada. Vďaka aj všetkým profesionálom (dizajnéri Peter Liška, Dušan Veverka, architekti Martin Jančok a Michal Marcinov a ďalší) a firmám (Športstav, Kinekus, Helios, Jozef Bielik, CTC a ďalší), ktorí okrem kvalitnej práce zľavili zo svojich bežných cien alebo darovali, čo mohli, aby sme sa zmestili do polovičného rozpočtu. A vďaka za finančnú podporu programu O2 Think Big spoločnosti O2 Telefónica Slovakia a Nadácie Ekopolis a tiež všetkým vašim darom z dvoch percent a cez stránku Dobrá krajina.sk. Workshop MestoZÁhrada sa uskutočnil aj s podporou Ministerstva kultúry SR a Mesta Žilina. Títo všetci sa spolu s nami poskladali na veľké dielo.

Pred rokom sa na Fest Anči posielali posledné smsky a emaily, aby sme vyhrali grant v programe O2 Think Big na veľkolepý projekt Kempingu pod Rondlom. V piatok 1. júla 2011 o 21.00 sa v rámci slávnostného otvorenia Fest Anče uskutoční aj krst a otvorenie parku, bude veľa príhovorov a veríme, že aj park bude opäť plný farebných stanov. A pokračujeme ďalej, po festivale sa práce opäť rozbehnú, lebo naše plány sú samozrejme ešte väčšie. Držte nám palce.

Búranie starého baru:

Naše mesto - Naša Žilina (firemní dobrovoľníci v akcii):

MestoZÁhrada - Mobiliár (workshop študentov architektúry):

Výroba nového baru (autori - Peter Liška a Dušan Veverka):

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics