Vzdelávacie programy Stanice: tipy pre základné školy na mesiace MÁJ a JÚN 2011

Hoci je klišé v máji povedať, že ani sme sa nenazdali a školský rok sa rúti ku koncu, ale je to opäť raz tak.
Aj popri záverečnom šprinte však máte možnosť prísť k nám a vyskúšať si, ako v praxi funguje výchova umením. Pripraviť sa.., pozor, ART!
dscn0152
Mária Čorejová / Mind games - výstava súčasnej kresby
Mária Čorejová sa dostala minulý rok do finále medzinárodnej súťaže výtvarníkov Strabag Artaward International. Nakoniec síce nezískala najvyššie ocenenie, ale počas tvorivého pobytu v ateliéroch Strabag dokončila rozsiahlu sériu kresieb s názvom Mind Games, ktorú bolo možné  vidieť vo Viedni a v Bratislave a teraz prichádza výstava na Stanicu.  Ako hovorí sama autorka: ” Kresba je veľmi pocitová, intímna technika, väčšinou bola len ’slúžkou’, prípravou pre niečo väčšie – maľbu, sochu. Je v nej však všetko, čím autor prechádzal, jeho prvotné nápady, ako bude dielo vyzerať. Je veľmi zaujímavé zastaviť sa práve v tomto bode a zachytiť ideu, ktorá je najkrajšia v svojej holej podstate.“ Prehliadka výstavy s lektorským výkladom a jednoduchými aktivitami - trvanie cca 1 hodinu - vstupné 1,- €/osoba - je potrebné sa prihlásiť vopred. (Ak sa chcete prísť pozrieť do galérie sami - bez lektorského výkladu, vstupné neplatíte.). Výstava potrvá do konca mája 2011 a v júni po nej následuje výstava tohtoročných detských prác.

Foto-re-konštrukcia - výtvarno-fotografická dielňa
Vyberieme pre vás zopár podnetných, zaujímavých alebo aktuálnych obrazov a ich pokračovanie už bude na vás …tvorivá hra s konštruovaním obrazov, v hlavnej úlohe FOTOAPARÁT.cvrcko-s-baterkou1

Vyrobte si encyklopédiu a pomôžte nám s tou našou – knižná a diskusná dielňa
Ak prídete na túto dielňu naučíme vás zviazať si vlastnú knižku a dáme vám návod na to, ako z nej urobiť encyklopédiu. Cvrčkova encyklopédia umenia je postupne vznikajúci encyklopedický text o súčasnom umení. Píše ju Cvrček Cvrčko, ktorý celý život žije na Stanici a má tak šancu so všetkým sa stretnúť, alebo to tu aspoň naštudovať. A keďže s týmto jeho projektom máme ešte veľké plány, poteší nás, ak si jeho tvorbu prečítate a budete ju náležite pripomienkovať.

Vyskúšajte animovaný film – projekcia/workshop
Animovaný film Vám môžeme premietnuť a poučiť Vás o tom, ako sa to robí, alebo si ho u nás môžete priamo vyskúšať vyrobiť. Techniky a témy sú ľubovolné – čokoľvek si vyberiete, tomu máte šancu sami nielen prísť na kĺb, ale aj tomu „vdýchnuť dušu“. Kompletná dielňa s výrobou filmu vyžaduje dve či tri kratšie návštevy alebo jednu dlhšiu – napríklad poldennú.

dscn04341

Modelovanie z hliny a keramika– workshop
Večne atraktívna hlina a najmä vecičky z nej vznikajúce - nádoby, reliéfy, sošky a modely. Workshop vyžaduje dve návštevy - modelovanie a glazúrovanie.

Sieťotrik - workshop
Atraktívna dielňa na ktorej si predvedieme techniku sieťotlače s jedinečnou možnosťou si to vyskúšať na vlastné tričko. Pred realizáciou workshopu budeme od vás potrebovať aby ste nám poslali námet toho, čo budete chcieť tlačiť.

Iné, čo by Vás mohlo zaujímať:

  • Vyšlo nové číslo časopisu Homo Felix - časopisu o animovanom filme, tentoraz na tému animovaný film a deti. Súčasťou čísla je DVD príloha s detskými filmami natočenými na Stanici a v čísle nájdete tiež krátku reportáž o tom, ako sa na Stanici animuje. Časopis je možné zakúpiť si v obchodíku v našej kaviarni.
  • Tip na prázdniny - detské letné sympóziá - intenzívne letné výtvarné tvorivé dielne najmä, ale nielen pre deti. Tento rok sa po prvý krát zameriame na výtvarno v oblasti divadla a už tradične sa týždeň budeme venovať filmovej animácii - celému procesu vzniku animovaného filmu. Animátorského sympózia sa môžu zúčastniť aj dospelí

Prajeme Vám príjemný máj a jún a tešíme sa na Vašu návštevu!
Ďalšie info a registrácia záujemcov: Hana Hudcovičová Lukšů 0907 178 756 begin_of_the_skype_highlighting 0907 178 756 end_of_the_skype_highlighting, hanka@stanica.sk

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics