Vzdelávacie programy Stanice:
tipy pre základné školy na mesiac APRÍL 2011

4795434011_ac88675536_zVyberajte zo sviežej aprílovej ponuky vzdelávania na Stanici a so Stanicou a keďže apríl je už v plnom prúde a navyše skrátený o veľkonočné prázdniny, všetky aprílové tipy s výnimkou výstavy Vlakové a Cyklojazdy sú platné aj v máji…:-) Budeme sa tešiť, ak sa s Vami uvidíme!  Pripraviť sa.., pozor.., ART! :-)

Vyskúšajte animovaný film – projekcia/workshop
animovaný film Vám môžeme premietnuť a poučiť Vás o tom, ako sa to robí, alebo si ho u nás môžete priamo vyskúšať vyrobiť. Techniky a témy sú ľubovolné – čokoľvek si vyberiete, tomu máte šancu sami nielen prísť na kĺb, ale aj tomu „vdýchnuť dušu“. Kompletná dielňa s výrobou filmu vyžaduje dve či tri kratšie návštevy (Cena : 2,-€/osoba) alebo jednu dlhšiu – napríklad poldennú.

Jana Farmanová: Vlakové – výstava súčasnej maľby
Maľby Jany Farmanovej vypovedajú o intímnej realite, ktorá vždy bola a bude súčasťou staníc – čakanie, lúčenie, príchody a odchody.Naša Stanica už niekoľko rokov vytvára zbierku reprodukcií s tematikou vlakov, staníc a cestujúcich, takže komentovanú prehliadku výstavy Vám v tomto prípade môžeme doplniť a spestriť o ukážky ďalších diel slovenských aj zahraničných autorov od druhej polovice 19. storočia až po súčasnosť. Komentovaná prehliadka trvajúca cca 1 hodinu + diskusia a aktivity vo výstavnom priestore, cena 1,-€/osoba. (Ak sa chcete prísť pozrieť do galérie bez lektorského výkladu vstup je bezplatný! ) Výstava potrvá do 1.mája 2011.

fotka

Foto-re-konštrukcia - výtvarno-fotografická dielňa
Vyberieme pre vás zopár podnetných, zaujímavých alebo aktuálnych obrazov a ich pokračovanie už bude na vás …tvorivá hra s konštruovaním obrazov a s fotoaparátom.

Vyrobte si encyklopédiu a pomôžte nám s tou našou – knižná a diskusná dielňa
Ak prídete na túto dielňu naučíme vás zviazať si vlastnú knižku a dáme vám návod na to ako z nej urobiť encyklopédiu. Cvrčkova encyklopédia umenia je postupne vznikajúci encyklopedický text o súčasnom umení. Píše ju Cvrček Cvrčko, ktorý celý život žije na Stanici a má tak šancu so všetkým sa stretnúť alebo to tu naštudovať. A keďže s týmto jeho projektom máme ešte veľké plány, poteší nás, ak si jeho tvorbu prečítate a budete ju náležite pripomienkovať.

cvrcko-s-baterkou

Fenomén vyšívaných násteniek – domáca úloha
14.apríla prebehne na Stanici úvodný workshop cyklu „Vyšívané nástenky“ (pokračovať bude v máji a v júni). Zahučali hory, zahučali lesy.., Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí.. takéto výšivky poznáme z kuchýň našich starých mám a možno niektorú z nich zo sentimentu opatrujete aj niekde v kúte modernej domácnosti. Fenomén výšivky a vyšívania sa na prvý pohľad vytráca z našho každodenného života, v súčasnom umení však svojským spôsobom prežíva, čomu by sme aj my radi pomohli! Skúste urobiť so svojimi žiakmi malý etnologický prieskum o výšivke a vyšívaných nástenkách a podeľte sa s nami o vaše výsledky – kedykoľvek, až do konca školského roka.

3945620598_92f33f433b_z

+tip na teambealdingovú zážitkovú komunitnú aktivitu – zúčastnite sa s celou triedou ôsmej žilinskej Cyklojazdy
Vo štvrtok 21.apríla 2011, štart o 17.00 na Hlinkovom námestí. Bude sa niesť v znamení hesla Cykloelegancia – vyzeráme na bicykli dobre! :-) a čím viacej nás bude, tým to bude vyzerať lepšie..

Ponuka je platná pre všetky ročníky ZŠ, konkrétny prístup, obsah a detaily prispôsobujeme na mieru aktuálnej skupine.

Ďalšie informácie/prihlasovanie:  Hana Hudcovičová Lukšů,  hanka@stanica.sk, 0907 178 756

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics