Nástenku chcem na stenu!
filozoficko-remeselný workshop
štvrtok 14. 4. 2011, 17.00 – 20.00

Nástenku chcem na stenu!Vybavujete si vyšívané nástenky v domácnostiach našich babičiek? Sestry Šrámkové pre Vás práve horúcou ihlou zošívajú cyklus cca. 3 workshopov, na ktorých si aj vy budete môcť vlastnoručne zhotoviť podobné skvosty a už toto leto sa tešiť z vlastnej nástenky alebo zo spoločnej výstavy súčasných násteniek.

Isteže môžete namietať, že načo by vám v dnešnej dobe bola nástenka. Možno však hľadáte svoje miesto v živote, zisťujete, kto vlastne ste. A v tejto každodennej úmornej práci vám môže pomôcť práve vyšívaná (či iná) nástenka.

Predbežný obsah a harmonogram workshopov:
Apríl 2011 – Nástenku chcem na stenu!
Motivačné stretnutie/brainstorming; zhodnotenie nástenkovej tvorby našich predkov, zhotovovanie vlastných súčasných predlôh a návrhov
.
Máj 2011 – Takú ti jednu vyšijem!
Prehliadka a techniky vyšívacích štýlov
.
Jún 2011 – Silkskreen master
Sieťovanie najlepších nástenkárov a fixovanie a sieťotlačenie najlepších návrhov ako vyšívacích predlôh pre ďalších vyšívačov; výstava násteniek

.

Domáce úlohy pre vážnych záujemcov o workshopy:
1. Premýšľajte o krátkej vete, ktorá Vás poteší, keď na nej spočinie Váš pohľad, ktorá Vás vystihuje, alebo motivuje k tomu najlepšiemu životnému pocitu.
2. Ak sa na svojej nástenke chcete vyhnúť „všeplatným” holubičkám a ružičkám, objavujte vo svojom okolí originálnejšie charakteristické prvky, ktoré by vašu nástenku vhodne ilustrovali.
3. Rozmýšľajte, v akom vyšívacom štýle sa chcete vyjadriť (nie je nutné, aby bol dokonalý!).

Info a prihlasovanie: hanka@stanica.sk, 0907 178 756
Vstupné: 2,00 €

Tagged as: , , ,

2 Komentáre

  1. To by ma zaujimalo, co stihnu z toho za tri hodiny. Rucnym pracam sa uz venujem dlho a su to hodiny prace kym nieco vznikne.

  2. Prajem pekný deň! Ak Vás to naozaj zaujíma, máte dve možnosti - 1. dočítať článok až do konca - (workshop pokračuje až do júna), alebo 2. prísť sa pozrieť čo sa dá stihnúť za prvé tri hodiny…:-)

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics