Aramisova má film v Cannes

cagey_tigers_cannescagey_tigers_aramisova_filmSlovenský študent FAMU Aramisova ide so svojím filmom Cagey Tigers na festival do Cannes. Gratulujeme o to viac, že Aramisova je pôvodom zo Žiliny a zakladal pred trinástimi rokmi občianske združenie Truc sphérique, spolupracoval na viacerých aktivitách, ktoré neskôr viedli k založeniu kultúrneho centra Stanica. Medzitým ste ho spoznali ako vydavateľa obrázkového časopisu Panic Button, videli niektorý z jeho amatérskych snímkov, až nakoniec odišiel do Prahy študovať film k Viere Chytilovej.

Cagey Tigers je jeho druhácky film na FAMU, hrá v ňom Alena Niňajova zo Žiliny, Marsel Onisko z Užhorodu, ktorého u nás výtvarníka skupiny POPTRANS (a spolu s Aramisova robia aj časopis Panic Button), a obsadenie hlavných postáv dopĺňa Lynne Siefert zo Seattlu v USA, ktorá sa s režisérom po prvýkrát stretla na Stanici. Študentská sekcia Cinéfondation bude v Cannes od 11. do 21. mája 2011 a film Cagey Tigers bude súťažiť s ďalšími pätnástimi filmami z celého sveta, projekcia je v programe 20. mája.

Držíme palce a sľubujeme premietanie Aramisovej filmov na Stanici v rámci jedného z tohtoročných kino-utorkov.
Viac o filme nájdete v článkoch na SME.sk: Slovenský režisér Aramisova si kupuje frak, ide do Cannes a Mal šťastie, že nezaspali.

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics