Video: Ako sa stavala S2 (1. apríla otvárame novú sezónu)

s2_zpreduJe tu jar a s ňou bude už druhý rok spojené aj znovuotvorenie našej druhej divadelnej sály S2, keďže v zime bez kúrenia odpočívala spolu s medveďmi. Otvorenie pripadlo tento rok na piatok 1. apríla, kedy v S-dvojke uvidíte po zimnej prestávke prvé predstavenie - bratislavské Divadlo SkRAT príde s novým predstavením Napichovači a lízači.

A pri tejto príležitosti sa nám podarilo po roku a pol zostrihať aj krátky film, ktorý je dokumentom Tomáša Rafu o stavbe tejto alternatívnej divadelnej sály kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie, postavenej v roku 2009 dobrovoľníkmi pod strechou nadjazdu Rondel z pivných prepraviek a slamených balíkov. V hlavnej úlohe účinkuje Tom Rijven, holandský staviteľ domov zo slamených balíkov, ktorý osobne navštívil stavbu a viedol finálne práce na hlinenej omietke. Video je so slovenskými aj anglickými titulkami.

Príjemné spomienky na makačku spred dvoch rokov a tešíme sa na vás v piatok 1. apríla alebo na všetkých ďalších akciách, ktoré budú až do neskorej jesene v S2. Ak by ste vedeli o sponzorovi na kúrenie, tak ďalšiu zimu už možno nezatvoríme.

archiv.stanica.sk/s2

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics