SkRAT: Napichovači a lízači
divadelné predstavenie
piatok 1. 4. 2011, 19.00

SkRAT: Napichovači a lízači (c) Daniel DidaHerci divadla SkRAT tentokrát v elegantne nadizajnovných kancelárskych priestoroch a príslušnom „dress“ kóde. V mimoriadne aktuálnych dialógoch odhaľujú desivosť a grotesknosť firemného prostredia, vyrovnávanie sa obyčajného človeka s ambicióznosťou a neľudskou dynamikou rýchlokvasených firiem.

Najnovšia inscenácia divadla SkRAT Napichovači a lízači vyvracia mýtus o tom, že ľudia sa delia na lovcov a zberačov. Obrazy, výstupy, scénické a textové koláže, vášnivo obhajujúce novú pojmológiu a nový pohľad na staré veci, zároveň však sami seba vyvracajúce, sami so sebou polemizujúce, sami seba požierajúce pri hľadaní odpovede na zásadnú otázku dneška: Kto sú napichovači? Kto sú lízači?

Kedysi sme si robili žarty z Piesne práce, dnes by si ju mnohí radi aj zaspievali, len keby mali prácu. Bratislavské Divadlo SkRAT si strieľa zo súčasnej ideológie zisku a konzumu. Rozhodli sme sa pre ňu slobodne a slobodne sme sa stali jej otrokmi.
SkRAT však toto “posolstvo”, ako zvyčajne, prináša s humorom vo svojráznej poetike alternatívneho divadla. Kde zobraziť ideológiu peňazí lepšie, ako v prostredí firmy, v pracovných vzťahoch, ktoré sa prelínajú s partnerskými či ľúbostnými. A celkom v duchu ideológie spotreby, výrobcov a konzumentov, silnejších a slabších, delia ľudí na tých úspešnejších, teda napichovačov, a tých ostatných, teda lízačov.

Kto napichuje a kto líže
Juraj Šebesta, spisovateľ, divadelný historik a prekladateľ

Scénické riešenie, námet, réžia: Dušan Vicen
Spoluautori textov a účinkujúci: Vít Bednárik, Ľubo Burgr, Lucia Fričová, Daniela Gudabová, Milan Chalmovský, Romana Maliti
Hudba: Pjoni, Radoslav Chrzan a iní
Vizuálna spolupráca: Boris Vitázek, Ján Kupferschmidt

http://www.skrat.info/index.php?idp=26&page=predstavenia

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 – 56 23 564

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics