2 % pre Maticu alebo pre Stanicu?

2_pre_stanicu_2011
“Tak sa mi zdá, že už nevedia, čo s peniazmi. No oni majú, vedia si zariadiť granty z únie a tak podobne. Povedal by som, že na začiatku bolo nadšenie, ale to už vyprchalo, a zostal len pragmatizmus. A ešte vedú mládež k liberalizmu a kozmopolitizmu. Nie nejakou ideológiou, ale veľmi nenápadným podsúvaním. Chápete ma. Spochybnenie hraníc, rodiny, národa, občianstva, príslušnosti. To je útok na hodnoty”, povedal istý pán profesor na ulici o Stanici Žilina-Záriečie.

Môžete s ním súhlasiť (a podporovať maticu) alebo naopak (a pomôcť nám). Áno, hovoríme áno “kozmopolitizmu a liberalizmu”. Nenápadne útočíme na hodnoty, čo medzičasom vyprchali a sú už len spolitizovaným klišé. Robíme to ale rovnako nadšene ako na začiatku a eurofondy sa nám nesypú rovnako ako pred siedmimi rokmi, keď sme v ruinách nepoužívanej železničnej stanice začínali.

Robíme však najmä dobré koncerty, divadlo, výstavy, hosťujeme festivaly a prinášame k vám progresívnych umelcov z celého sveta, o ktorých by ste nevedeli. Malé mesto ako Žilina je vďaka Stanici pravidelnou zastávkou ich turné. Stovka detí k nám chodí každý týždeň do dielní a základnej umeleckej školy. Staráme sa nielen o malú stanicu a väčšiu S-dvojku, ale aj celý priestor okolo nadjazdu Rondel. Nemáme zriaďovateľa, len granty a podporu sponzorov, dobrovoľníkov, vás. Máme však slobodu, ktorú kamenná kultúra nikdy mať nebude.

- - -
Podporte nás svojimi 2% z daní. Pomôžete nám v tom pokračovať. Podporíte miesto, kam radi chodíte vy alebo vaše deti či priatelia, podporíte aktivitu, ktorá nie je tuctová a potrebná, hoci nie pre väčšinu. Ďakujeme!

Údaje, ktoré potrebujete k darovaniu 2% občianskemu združeniu Truc sphérique:
- názov: Truc sphérique
- právna forma: občianske združenie
- sídlo: Závodská cesta 3/2844, 010 01 Žilina
- IČO: 36143693

Ak ste fyzická osoba, živnostník či firma, vpíšte ich priamo do vášho daňového priznania. V prípade, že ako zamestnanec daňové priznanie sami nepodávate, stiahnite si tu tlačivá, z ktorých jedno vám potvrdí zamestnávateľ, druhé vypíšete sami a pošlete ich spolu na daňový úrad. Celý postup, ako venovať 2 percentá nájdete v priložených dokumentoch alebo na www.rozhodni.sk.

2_percenta_Stanica_2011_tlaciva_na_stiahnutie

Výška 2 percent musí byť minimálne 3.32 € u fyzickej osoby a 8,30 € v prípade právnickej osoby.

UPOZORNENIE PRE FIRMY - Od roku 2011 už platí zmena pre firmy a začalo sa postupné znižovanie percenta, ktoré môžu z daní venovať na verejnoprospešné účely. Škoda, ale je to tak. V tomto roku platí, že ak firma do konca marca neposkytne súčasne s 2% z daní mimovládnej organizácii aj finančný dar z vlastných zdrojov vo výške min. 0,5% dane, ktorú zaplatila, môže jej venovať len 1,5% z daní. Áno, aj my sme to museli čítať trikát, kým sme tomu pochopili. Máte teda na výber - buď nás podporíte len 1,5 percentom z daní a nebude vás to stáť nič, alebo nás podporíte aj z vlastných zdrojov darom vo výške pol percenta z výšky vašej dane a podporíte nás tým v skutočnosti 2,5 percentami…budeme samozrejme vďační a radi vašu ochotu budeme propagovať. Pre bližšie informácie a dohodu o dare nás prosím kontaktujte, stretneme sa osobne - Marek Adamov, marek@stanica.sk, tel. 0907137145. Vďaka!

- - -
Z histórie:
Za trinásť rokov združenie Truc sphérique zorganizovalo niekoľko stoviek akcií, projektov, mnohé s medzinárodným obsadením, ktorých sa zúčastnilo viac než 100-tisíc divákov. V aktivitách, ktoré sami začali ako dobrovoľníci, aktívne pomáhalo viac než päť stoviek mladých ľudí, sponzorov a darcov, bez ich pomoci by sa nezávislým umelcom a kultúrnym aktivistom nepodarilo tak veľa. V roku 2000 otvorilo združenie Truc sphérique prvé neštátne voľnočasové tvorivé centrum Ateliér na Mariánskom námestí, a od roku 2003 začali s rekonštrukciou a prevádzkou kultúrneho centra Stanica v budove starej železničnej zastávky Žilina-Záriečie. To je dnes známe v celej Európe a je jediným miestom svojho druhu v Žiline - na pomedzí priestoru pre súčasné umenie, komunitného centra a laboratória nových trendov v kultúre. V roku 2009 k nemu pribudla nová alternatívna budova S2 pod strechou nadjazdu Rondel a posledné štyri roky sa intenzívne venujeme aj budovaniu komunitného parku pod ním. Najmä na tieto výdavky sme v minulých rokoch použili vaše dve percentá z daní (2% pre S2). S-dvojka má už vďaka vám dobrú divadelnú podlahu a technické vybavenie, aby mohla naplno slúžiť pre zaujímavé predstavenia, koncerty a ďalšie akcie, ktoré sa doteraz do Stanice nezmestili. Vďaka vašej podpore môžeme pokračovať v písaní príbehu Stanice a okolitej „záhrady” Rondel, v objavovaní nových destinácií umenia na neoznačenej mape súčasnosti. Ďakujeme!

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics