Miha Erman (Slo):
Room with no Echo
performance, piatok 3. 12. 2010, 19.00

Room with no EchoRoom with no Echo (Izba bez echa) vychádza z experimentov z ancechoickou (bezodzvukovou, akusticky mŕtvou) miestnoťou, kde človek stráca podstatnú časť komunikačných a orientačných zmyslov – jazyk, ktorý nevydáva zvuk a sluch, ktorý je dusený neexistenciou zvuku. Pre divadelného režiséra, zvukového a video umelca, ale aj zubného technika Mihu Ermana je takýto priestor kapsuľou, kde človek stráca väzby s priestorom a spoločnosťou – je vystavený totálnej izolácii – je sám sebou.

Predstavenie, performancia sa venuje identite človeka v stave vlastnej jedinečnosti. Cez zvuk video a interakciu tela s médiami a priestorom, či základnými prírodnými elementami sa snaží zistiť základ reprezentácie a existencie tela samého.

Veda a technológie sú základným modelom pre performance, ktoré sú podporované konceptom a silnou štruktúrou. Miha Erman je známy aj vďaka prepracovaným štúdiám, ktoré predchádzajú jeho predstavenia a projekty. Room with no Echo je projektom, predstavením, inštaláciou, ktorá podľa režiséra „konštruuje a opätovne deštruuje súčasné ľudské telo – fyzické, aj sociálne“.

koncept, réžia: Miha Erman
zvukový dizajn a hudba: Matej Ocepek
video: Jasmin Talundžić
tanec, pohyb, performer: Primož Bezjak, Bor Pungerčič
kostýmy: Aleksandra Brlan
produkcia: Muzeum Ljubljana

Vstupné: 3,50 / 2,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 – 56 23 564

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics