Compagnie Drift (Ch): Black Peter
divadelný koncert
utorok – streda, 9. - 10. 11. 2010, 19.00

Compagnie Drift - Black Peter (c) Christian GlausŠvajčiarsky súbor Compagnie Drift ste mali možnosť u nás vidieť v roku 2005 s ich „divadelným koncertom“ Sound Machine. Originálne performance, ktoré získalo niekoľko ocenení a s úspechom precestovalo celý svet, dvakrát vypredalo podkrovie Stanice.

Nový projekt Compagnie Drift, predstavenie Black Peter, je o hudbe, pohybe a vedeckých výskumoch. Je poetické, cynické, elektronické, vzdušné, kybernetické, dramatické, chaotické/romantické a s náznakom hystérie. Hudobníci, performeri, tanečníci, vynálezci a remeselníci - Francois Gendre, Massimo Bertinelli a Peter Schelling - obrátili svoj vlastný svet hore nohami a vytvorili opäť nevšedný divadelný koncert… ale taký, ktorý s divadlom nemá nič spoločné!

Compagnie Drift - Black Peter (c) Christian GlausA nemá takmer nič spoločné ani s tancom. A nič nebudú skúmať, odhaľovať, objasňovať, žiadne okolnosti, ktoré by sa k čomukoľvek vzťahovali, nahovoriac o nich samých. A ich predstavenie nebude len niťou asociácií ku všetkému možnému a nebude ani pochopiteľné v kontexte čohokoľvek iného.

Sústreďujú sa najmä na hudbu, ktorú tvoria s výraznou pomocou vynálezov a produktov počítačového priemyslu, s ktorými narábajú a manipulujú tak, že poprú akúkoľvek ich spoločenskú prospešnosť. Traja technologickí šialenci a domáci kutilovia rozozvučia na javisku všetko, od vlastných tiel, cez zvukové hračky, najčudnejšie zariadenia a špeciálny stroj…

Námet/ autori hudby: François Gendre, Massimo Bertinelli
Tvorcovia a účinkujúci: Massimo Bertinelli, François Gendre, Béatrice Jaccard, Peter Schelling
Produkcia: Beatrice Rossi
V koprodukcii s Nuithonie Fribourg a Compagnie Drift

Turné na Slovensku:
5. a 6. 11. Štúdio 12, Bratislava
7. 11. Divadlo Andreja Bagara, Nitra
9. a 10. 11. Stanica Žilina-Záriečie
12. 11. Kasárne Kulturpark, Košice

www.drift.ch

Vstupné: 4,00 / 2,50 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 – 56 23 564

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics