Divadelné časopisy v našom obchode - Kód, Salto, Taneční zóna

kodsalto1tanecni_zonaV našom miniobchode pokračujeme v dopĺňaní zoznamu umeleckých a dizajnérskych periodík, ktoré u nás (alebo v Čechách) vychádzajú. A tak si od júna okrem architektonického ARCH-u, môžete pravidelne kúpiť aj Kód (Konkrétne o divadle), mesačník o súčasnom divadle na Slovensku, ktorý vydáva Divadelný ústav. Aktuálne máme posledné - májové číslo Kód-u (za 1,65 €), v ktorom nájdete recenzie predstavení z Bratislavy i Prahy, rozhovor s nezávislou performerkou a režisérkou Slávou Daubnerovou (P.A.T.), článok o divadelnom živote v Quebecu a ďalšie aktuality i teoretické články.

Ďalším divadelným periodikom, ktorý máme v obchode už nejaký čas, ale od tohto roku bude u nás už pravidelne, je Salto - časopis o pohybovom a alternatívnom divadle, ktorý vychádza 2-krát do roka. Posledné dvojčíslo 3-4/2009 (za 3,- €) je tematicky nazvané “Tanec a dramaturgia” a nájdete tu texty Maji Hriešik, Zuzany V. Očenášovej, Tatiany Brederovej, rozhovory s Rokom Vevarom a Jasminou Založnik o súčasnej slovinskej tanečnej scéne, i Jarom Viňarským, ktorý často skúša a účinkuje aj u nás na Stanici. Prečítať si môžete aj o významnej choreografke 20. storočia Pine Bausch alebo recenziu predstavenia Cesta domov od Les Slovaks, ktorú ste mali možnosť vidieť na S2 v predpremiére v októbri 2009, atď…

Obraz súčasného divadla (najmä tanca) v našom obchode dopĺňa pravidelne aj česká Taneční zóna, aktuálne čísla si môžete kúpiť alebo len tak prelistovať. Tak do toho!

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics