Studio Dan (At)
sobota 22. 5. 2010, 20.00

koncert / Kofola Sessions (Stanica_LAB)

18-členný ansábel jazzovej, improvizovanej, rockovej i súčasnej vážnej hudby z Viedne to odpáli ako prvý v roku 2010 v sále S2.

Studio Dan založil a vedie skladateľ a trombónista Daniel Riegler. Súbor od svojho vzniku v roku 2005 spôsobuje rozruch na rakúskej hudobne scéne. Názov odkazuje na album Franka Zappu „Studio Tan“ (1979), ktorý sa stal ako reprezentant celej jeho tvorby významným východiskovým bodom tohto projektu. Pestrofarebná inštrumentácia, ako aj improvizačné schopnosti hudobníkov umožňujú akýkoľvek experiment v rozpätí medzi Cage-ovskými načasovanými kompozíciami a neortodoxnými groovmi a lá Fred Frith.

studio_dan_by_ditz_fejer

V skupine sa stretli najinovatívnejší mladí muzikanti z rakúskej jazzovej a improvizačnej scény, ako aj špecialisti na súčasnú vážnu hudbu. Tento fakt vytvára výborné podmienky pre vznik tej najaktuálnejšej súčasnej hudby. Hudba, ktorú tvoria, je vo výsledku tak rôznorodá, ako je rozdielne zázemie členov súboru. Ich repertoár siahajúci od jazzu po rock, od voľnej improvizácie po súčasnú vážnu hudbu, či dada a konceptuálne skladby od viac ako desiatich skladateľov je zachytený na CD albumoch a webových stránkach, najlepšie však funguje naživo.

V roku 2008 prijal súbor angažmán vo vychýrenom viedenskom jazzovom klube Porgy & Bess.

Daniel Riegler – skladateľ, dirigent, Gunde Jäch-Micko – husle, Julia Purgina – viola, Maiken Beer – čelo, Bernd Satzinger – kontrabas, Theresia Melichar – hoboj, Maria Gstättner – fagot, Clemens Salesny – klarinety, Wolfgang Schiftner – saxofón, Martin Eberle – trúbka, Philip Yaeger – trombón, Peter Rom – gitara, Clemens Wenger – piáno, syntetyzátor, Margit Schoberleitner – perkusie, Leo Riegler – elektronika, Tibor Kövesdi – basgitara, Wolfgang Kendl – bicie, Werner Angerer – zvuk

www.studiodan.at
www.myspace.com/studiodan
www.last.fm/event/1339921
www.kofola.sk
FB udalosť http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=117365184969547

Vstupné na mieste (dospelí / študenti): 5,00 / 3,50 €
Vstupné v predpredaji: 4,00 / 2,70 €
Permanentka na všetky májové koncerty (5. 5. A Sunny Day in Glasgow + Frank Winter, 17. 5. Lonely Drifter Karen + Extra Life, 22. 5. Studio Dan): 10,00 / 7,00 €
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Koncert na Stanici sa uskutoční vďaka podpore Rakúskeho kultúrneho fóra.
Rakúske kultúrne fórum

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics