Cyklojazda – Free zebra!
štvrtok 22. 4. 2010, 17.00

ulice Žiliny, štart: Námestie Andreja Hlinku

Spanilá jazda bicyklov ulicami mesta. Cyklojazda je činom pre seba a svoje mesto, stretnutím a tiež tlakom na motoristov a politikov, aby pustili bicykle na cesty a chodníky, jednoducho do miest. Šieste stretnutie má podtitul Free zebra! a je spojené s kampaňou za zvýšenie ohľaduplnosti automobilistov nielen ku peším nielen na zebre a zvýšenie frekvencie zelenej na prechodoch.

Cyklojazda / Critical Mass

Trasa so začiatkom na Hlinkovom námestí bude dlhá približne 8 km a prístupná všetkým nemotorovým, športovcom aj malým deťom. Cyklojazdu otvorí vzácny hosť, jej excelencia, pani Daphne Bergsma, veľvyslankyňa Holandského kráľovstva na Slovensku, aby potom spolu s nami vysadla na bicykel. Jazda sa zakončí v parku na Bôriku exhibíciou cyklotrialistov, pripravené bude občerstvenie, hudba, cyklisti a budete si tiež môcť pozrieť výstavu z workshopu študentov krajinnej a záhradnej architektúry MestoZÁhrada 2010, ktorá tu bude v tento deň otvorená.

V rámci kampane Free zebra! sa uskutočnia freezingy, karneval na prechode pre chodcov, exhibícia skaterov, workshop ozvučovania bicyklov, výroby závesných vozíkov za bicykle a niekoľko ďalších aktivít. Prebehne aj stretnutie organizácie Cyklistická Aliancia, ktorej cieľom je vytvorenie komunikačnej a kooperujúcej platformy v rámci všetkých spolkov a organizácii, ktoré sa cyklistickou dopravou zaoberajú.

www.mulica.sk

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics