Prisahať vernosť štátu?

Nezvykneme a nechceme na Stanici komentovať politické udalosti. Toto je však už za hranicami zdravého rozumu. Ak sa nám občanom niekto (štát či vybraná politická strana) zákonom snaží nanútiť vlastenectvo, musíme sa viac než len ohradiť. Jeden z najväčších nezmyslov - zákon o vlastenectve z dielne SNS - bol schválený a je načase spustiť poriadnu občiansku kampaň za jeho nedodržiavanie a následné zrušenie. Jedine tak, že sa zákon ukáže ako nefunkčný, kontraproduktívny a nezmyselný, si asi jeho autori uvedomia, čo spôsobili. Radami, ako to urobiť, sa už hemží slovenský internet - posielať deti do školy každý pondelok o 15 minút neskôr (pretože nešiel výťah, bola zápcha, trebalo ísť k doktorovi, nemohli sme nájsť prezuvky), pokaziť školský rozhlas, spievať hymnu pri každej možnej príležitosti, emigrovať, … Už dávno sa hanbíme aj my na Stanici používať mnohé slová a veci (ako napríklad národ, patriotizmus či vlastenectvo), ktoré nám všetkým SNS ukradla svojou politickou agendou, a po dnešku musíme priznať, že najradšej by sme boli, ak by Žilina-Záriečie bola súčasťou nejakej inej krajiny v Európe, kde sa podobné veci nedejú a hlúposť nevíťazí (aspoň nie tak otvorene, ako na Slovensku). Chvalabohu je život aj o inom než o politike a tak radšej zakončíme tento príspevok vtipným videom z dielne Kodoň-Trnka, ktoré snáď iróniou spríjemní aj vám tento blbý deň.

on_dusand

kresba: DušanD

Tagged as: , , , , , , , ,

4 Komentáre

  1. “Občianska neposlušnosť” - to je dobrý tag. Aj “hanba”

    Sledujem to zo Slovinska v správach na internete a mám pocit, že sa musím vrátiť a niečo robiť proti hovadinám, ktoré sa tam dejú. Nejakú (vtipnú) formu odporu treba.

  2. o absurdnosti u nas je nie nudza…
    chcelo by to skor inteligentnu strategiu, ako prejavy otvoreneho odporu (tym sa vitazi iba v pripade, ze maju povodcovia nezmyslov aspon zakladnu vybavu k chapaniu vseobecne, co zial, nie je tento pripad). moze sa totiz stat, ze sa prave nesuhlas stane hlavnym nastrojom argumentacie o nevyhnutnosti podobneho bludu a bude to mat opacny efekt.

  3. prosim vas, ako sa bojuje proti nebetycnej arogancii a tuposti?

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics