Diváci Jedného sveta na Stanici prispeli 400 € na zbierku pre Haiti

Sumou 395,13 € prispeli návštevníci festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet na Stanici Žilina-Záriečie na zbierku SOS Haiti občianskeho združenia Človek v ohrození. Festival sa uskutočnil od 27. do 31. januára 2010 a rozhodli sme sa venovať na zbierku celý výťažok zo vstupného a podporiť tak aktivity združenia Človek v ohrození na zemetrasení zdevastovanom Haiti.

jeden_svet_stanica_2010_03_

Projekcie Jedného sveta v Žiline navštívilo počas piatich dní viac ako 500 divákov. Okrem takmer tridsiatich krátkych a celovečerných dokumentov sa v programe objavili dve diskusie so zaujímavými hosťami. Fedor Gál a Martin Hanzlíček osobne uviedli svoj film Dobré ráno Slovensko! Sedem mesiacov, ktoré nám zmenili život a na tému Energia ako závislosť diskutovali s návštevníkmi traja odborníci, každý s vlastným pohľadom na danú tematiku - Juraj Rizman (riaditeľ Greenpeace), Marcel Lauko (riaditeľ Energetického centra Bratislava) a Igor Vereš (Ministerstvo životného prostredia SR, odborník na obnoviteľné zdroje).

jeden_svet_stanica_2010_02_

Do konca tohto týždňa ešte pokračujú bezplatné doobedňajšie projekcie pre žiakov základných a študentov stredných škôl. „Tento rok sme zaznamenali veľký záujem zo strany škôl, každý deň sa na projekciách vystrieda zhruba 150 detí.,” dodáva Martin Krištof, dramaturg žilinskej časti festivalu Jeden svet.

jeden_svet_stanica_2010_01_

Viac o aktivitách Človeka v ohrození > www.clovekvohrozeni.sk

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics