StastnyNovyRokSlovensko.hu

stastnynovyrokslovensko_hu

Suseda má každý. Väčšina z nás z vlastných skúseností vie aj to, ako môžu zlé susedské vzťahy znepríjemniť život.

Ale kto by chcel žiť so svojím susedom v neustálom napätí? Načo je dobré ustavične hľadať chyby toho druhého a aké je to nepríjemné, keď niekto neustále hľadá chybu v nás?!

Tomuto podobné a nemenej nezmyselné sú aj zlé medzinárodné susedské vzťahy!

Na zmiernenie napätia sa slovenské a maďarské súkromné osoby rozhodli zrealizovať komunikačný projekt na základe presvedčenia, že súčasný stav je vyvolávaný predovšetkým aktuálnou politikou. Kampaň preto oslovuje civilnú spoločnosť oboch krajín a zapája ich do vzájomnej komunikácie.

Kampaň Šťastný nový rok, Slovensko! / Boldog Új Évet Magyarország!” je venovaná ako gesto a začne bežať v januári 2010. Vzájomne sprostredkúva to najjednoduchšie novoročné prianie od civilných obyvateľov obidvoch krajín tej druhej krajine. Viaceré slovenské aj maďarské štátne a verejnoprávne televízie a rádiá sa pripojili k veci a zaistili priestor pre spot zdarma.

Pod spot, ktorý sa odvysiela na Slovensku, sa podpisujú maďarské občianske združenia, kým pod spot odvysielaný v Maďarsku, sa podpisujú slovenské občianske združenia.

Orientuj sa, vyslov názor, vyjadri sympatie aj tyPripoj sa na tomto fóre k mimopolitickej kampani, ktorá sleduje vzájomné zmierenie, na jej Facebook stránke!

www.stastnynovyrokslovensko.hu

Tagged as:

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics