Music Laboratory meets Ears Chewing
piatok 22. 1. 2010, 20.00

Audiovizuálna párty s hudbou-nehudbou (Stanica_LAB)

Hudobný výlet na málo navštevované, no o to zaujímavejšie destinácie: experimentálna elektronika, dark-ambient, noise či drone. Špeciálnym hosťom večera bude Angličan Mark Spybey s projektom Dead Voices On Air, ktorého podporia slovenskí POO, Rentip, Urbanfailure, PRLN a Makkatu. Vizuálnu stránku budú mať v rukách Zden, Gnd, Tove a Xado.

live:
Dead Voices On Air (Uk)
POO (Sk)
Rentip (Sk)
PRLN (Sk)
Urbanfailure (Sk)
Makkatu (Sk)

vjs:
ZDEN (Sk), GND (Sk), Tove (Sk), Xado (Sk)

music_laboratory_12

Dead Voices On Air

Mark Spybey začal svoju hudobnú kariéru na severo-východe Anglicka s post industrialnym zoskupením Zoviet France.
Na konci osemdesiatych rokov sa presťahoval do Vancouveru, kde vznikol jeho ďalší projekt Dead Voices On Air. Vancouverské obdobie bolo veľmi inšpiratívne – Spybey sa stáva pôvodným členom projektu Download, ktorý vznikol na prachu Skinny Puppy a stáva sa „hlasom“ ich možno najúspešnejšieho LP „The Eyes Of Stanley Pain“.
Po tom ako opustil Download začalo Spybeyho kolaboratívne obdobie, počas ktorého spolupracoval na viac ako 50-tich albumoch s umelcami a zoskupeniami ako: CAN, Faust, Michael Rother (Neu!), Dieter Moebius (Cluster), člen The Legendary Pink Dots, Mick Harris (Scorn, Painkiller, Napalm Death), Jarboe (Swans), Simon Fisher-Turner, Richard Sanderson, James Plotkin (Flux, Old, Scorn), Darryl Neudorf and Sugarpill (Abintra), Not Breathing, Pigface, Martin Atkins, Spasm, and Genesis P. Orridge. Beehatch je zatiaľ jeho najčerstvejší projekt, na ktorom spolupracuje s Philom Westernom (Download, Kone).

www.myspace.com/deadvoicesonair

Dead Voices on Air

POO

POO je audioplatforma ktorú založili v roku 1998 ::.: a Rentip ako powerful darkdrone noise combo a stali sa pioniermi noizovej scény na Slovensku.
Počas svojej existencie vydali niekoľko EP a jedno LP, zároveň koncertovali na festivaloch po celej Európe.
V súčasnoti toto noizové combo pracuje na príprave ich druhého LP a po dvoch rokoch hybernácie začínajú opäť koncertovať live.

www.myspace.com/poosk

POO

Rentip

Rentip začal experimentovať so zvukom v legendárnej darkambientnej formácii POO v roku 1998. Odvtedy spolupracoval na viacerých projektoch rôznych hudobných štýlov, prispieval na niekoľko kompilácií. Neskôr pokračoval v sólo práci ako Rentip pri skúmaní nových zvukov a postupov, zatiaľ čo neprestal participovať na POO. Momentálne pracuje na materiály pre prvé LP Rentip.

www.myspace.com/rentipworldwide

Rentip

PRLN

PRLN sa venuje hudbe od roku 1996, skúma rôzne žánre elektroniky.
Jeho hudba je výrazne ovplyvnená minimal technom. To znamená nehľadajte melódie, komplikované umelecké kompozície. Nájdete iba industriálne plochy pokoja, šedé betónové múry, všetko náhodne osvetľované iskrením potrhaných vysokonapäťových vedení. Toto je čo ostane… Prázdno. Chlad. Opustenosť.

http://www.myspace.com/prlnindustry

PRLN

MAKKATU

Makkatuov prístup k hudbe je obdivuhodný v rôznorodosti akou ju produkuje a prezentuje.
Bratislava ho môže poznať vďaka akciám bookingu Leporelo, na ktorých Makkatu hosťoval a predstavil publiku svoju verziu minimalu. Makkatuov minimal je bohatý na noisové plochy a najrôznejšie variácie bítu.
Svoje noisové chute dokonale rozvinul na legendárnom xmass special v Music Laboratory popri kompletnej špičke slovenskej noisovej scény a DIY komunity. Publikum prekvapil ambientným zhlukom ruchov a zvukov, ktoré podľa jeho vlastných slov boli „na tabletky“.
Banská Bystrica Makkatua však pozná hlavne ako producenta techna.
Makkatu má za sebou niekoľko ročný hudobný post počas ktorého nič nevyprodukoval ani nikde nehral. Nechajme sa prekvapiť tým, čo pre nás tentoraz prichystal.

Urbanfailure

Je človek. Elektronické vlny skúma a objavuje od r. 1996. V r. 1997 nahral svoju prvú kazetu ?Try !t? .
Naďalej pracuje so zvukom, rozvíja štruktúry, dekonštruuje rytmy, všetko ako zrkadlo doby a priestoru, v ktorom žije, recyklácia a nevôľa k zvodným melódiám pretrváva.
V r. 2001 vznik spoločného kolektívu nazvaného Urbsounds, rozvíjanie neštandardných zvukových výletov spolu s priateľmi.
Koncerty v kluboch, galériách v Slovensku, Rakúsku, Nemecku, Slovinsku, Cechách, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzsku, Anglicku a Írsku a na festivaloch - Digitopia/Sk, Multiplace/Sk, Next/Sk, Alternativa/Cz, Electric Rain/Ir, Resistance Festival/GB, Grim Electronicittá/Fr.
Má záľubu v prírode a chaose, analógových syntetizátoroch, starých elektronických bubeníkoch, vinyloch a pokrčených rytmoch alebo industriálnych konštrukciách.
Organizuje divné koncerty ale aj nepravidelné večierky zamerané na hudbu ne*hudbu Ears Chewing Satisfunction a Vermin noc extrémnej elektronickej tanečnej hudby.
Rád improvizuje a zabáva sa, hrá lo-fi techno t(h)rash.

http://urbsounds.sk/urbanfailure/about

Urbanfailure

www.musiclaboratory.urbsounds.sk
www.last.fm/event/1335659

Vstupné: 4,00 / 2,70 €
(dospelí / študenti)
Prvých 50 návštevníkov dostane ku vstupenke zdarma CD, na ktoré každý zo zúčastnených prispel jedným trackom.

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics