Víkendový kurz permakultúrneho dizajnu
piatok - nedeľa, 17. - 19. 6. 2016
VYPREDANÉ

Naučíte sa navrhovať pozemky, záhrady a záhradky podľa princípov permakultúry. Čo je to permakultúra? Miesto užitočné pre človeka a ohľaduplné k prírode. Permakultúrna záhrada je plná jedlých a zároveň i divokých rastlín (a aj živočíchov).permakulturny-dizajn1

Intenzívny kurz je vhodný pre laikov, začiatočníkov, ale aj pre ľudí praktizujúcich záhradnú architektúru. Počas 25-tich hodín sa dozviete teoretické informácie a zároveň zažijete proces mapovania a navrhovania pozemku/záhrady. Ak túžite naučiť sa naplánovať/prebudovať si záhradu či pozemok, aby boli viac ekologické, bezúdržbové a aby ste si ich viac užili, tak ste na správnom mieste.permakulturny-dizajn3

Lektormi sú Ing. Marianna Holušová Ružičková (SK) - absolventka odboru Záhradná a krajinná architektúra na SPU v Nitre a Čestmír Holuša (CZ) – dlhoročný lektor kurzov permakultúry s bohatou praxou v tomto obore.permakulturny-dizajn4

Harmonogram
17. - 19. jún 2016 (piatok 17.00 – 21.00, sobota 8.00 – 20.00, nedeľa 8.00 – 17.00)

Teoretická časť:
Čo je permakultúra? Etika a princípy permakultúry.
Princípy permakultúrneho dizajnu.
Zdroje potrebných informácií. Edukačný videofilm.
Postup navrhovania. Mapy a mapovanie záhrad a pozemkov.
Ako využívať plný potenciál vody, pôdy, zelene.
Užitočné živočíchy v ekosystéme.
Budovy a štruktúry

Praktická časť:
Mapovanie pozemkov – práca v teréne
Navrhovanie permakultúrneho dizajnu – vytváranie reálneho dizajnu pre okolité pozemky

Lektori
Ing. Marianna Holušová Ružičková je absolventka odboru Záhradná a krajinná architektúra na SPU v Nitre a certifikátorka prírodných záhrad na Slovensku. Realizuje návrhy permakultúrnych, prírodných aj okrasných záhrad, špecializuje sa na jemnejšie úrovne permakultúry a to predovšetkým estetiku permakultúry a farebné kombinácie rastlín.marianna

Čestmír Holuša je dlhoročný lektor kurzov permakultúry. Špecializuje sa na návrhy pozemkov a realizácie záhrad, zelených striech, jazierok a koreňových čistiarní, je ovocinár. Prax nadobudol v ekologickom poľnohospodárstve, skúsenosti zbieral aj na permakultúrnych farmách na Novom Zélande. Pôsobil aj ako záhradník v brnenskom Rozmarýnku - školskom zariadení pre environmentálne vzdelávanie.cestmir

Cena kurzu:
60,00 / 50,00 € (dospelí / študenti, dôchodci a nezamestaní)
(bežná cena obdobných kurzov je vyššia, vďaka podpore Stanice a Fondu na podporu umenia je cena prístupnejšia).
Budeme podávať aj jedlo: cena za obed alebo večeru je 2 eurá.

Limitovaný počet účastníkov je 15.

Podujatie je vypredané, ďakujeme za záujem a pochopenie.

Info: robo (@) stanica.sk, 0907 425 221

Stanicu podporuju

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics