Cyklojazda – podpíše mesto Chartu mobility?

cyklojazdaaCelkovo hriešne trinásta veľká cyklojazda má aj po tých hriešne nepárnych pokračovaniach čo ponúknuť. Považský Chlmec, jeho aktivistov, plány, hriechy a sny. Vydáme sa po veľkej Bytčianskej ceste, až ku smetisku, kde si každý môže spovedať svedomie – minimalizujem svoje odpady?
Niekde v polovici cesty nás zastavia členovia združenia Budúcnosť Považského Chlmca, ktorí nám predstavia viacero plánov na rozvoj cyklo a pešiej dopravy v tejto mestkej časti.
Naviac vo vzduchu stále zostáva možnosť, že pred cyklojazdou, podpíše viceprimátor Štefan Zelník Chartu mobility, v ktorej by sa mesto zaviazalo splniť do budúcnosti tieto podmienky pre rozvoj cylistiky (zaplatené budú z grantov OZ Mulica a mesta Žilina):
➢ debarierizácia chodníkov a schodísk v Žiline - inštalácia vodiacich líšt na vybraných schodiskách v meste, odstránenie veľkých zjazdov z chodníkov
➢ vyznačenie predradených pruhov pre cyklistov na vybraných križovatkách v meste. Inštalácia držadiel na križovatkách pre cyklistov. Inštalácia vypuklých dopravných zrkadiel na problémových zónach v meste, so zreteľom na bezpečnosť cyklistov a peších.
➢ vyznačenie aspoň jednej integrovanej cyklotrasy v centre mesta Žilina.
➢ oprava Hlbokej cesty a najmä cyklochodníkov na nej. Odstránenie vybraných výtlkov v meste, so zreteľom na cyklistov, matky s kočíkmi a zdravotne postihnutých osôb.
Ale prvé lastovičky spolupráce aj pre cyklistiku sú už tu. Naposledy ste si mohli všimnúť dopravné zrkadlá inštalované v podchode pod Rondlom – po desiatich rokoch sa cestou na, či zo stanice konečne navzájom len tak ľahko nezrazíme.

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics