Premiéra filmov z workshopu
Natočte si jednominútový film,
filmy z festivalu Azyl,
a predpremiéra dokumentu “162214″
piatok 18. 6. 2010, 19.00

jednominutove_filmy_2010

Premiéra ôsmich jednominútových filmov - najkratšia filmová projekcia histórie, teda minimálne na Stanici. Osem ľudí, ktorí sa od soboty 12. júna zúčastňujú na workshope na Stanici, to snáď do piatku stihne. Piati sú mladí ľudia (Daniel Kozlík, Dávid Reitšpís, Marek Franko, Natália Zajačiková a Peter Skaličan) a traja seniori (Ivan Dubovský, Mária Chomisteková, Vlasta Belková), všetci s podobnými skúsenosťami s kamerou i scenárom… bude to ich prvá premiéra, tak ich príďte v piatok podporiť svojim záujmom.

Nebude to však len tých osem minút, v spolupráci s Azylom premietneme aj ďalších dvadsať filmov z tohto festivalu, ktoré súťažili v sekcie www.sme.sk pod názvom “Sme skutočne slobodní?”… a možno aj ďalšie prekvapenia či najlepšie filmy z predchádzajúcich workshopov v Žiline i Košiciach, kde tento rok robíme spolu s Európskym hlavným mestom kultúry Košice 2013 až tri workshopy.

A ako bonus na záver premietneme v predpremiére krátky dokumentárny film “162214″, diplomovú prácu Tomáša Rafu, študenta na Fakulte výtvarných umení Akadémie umení v Banskej Bystrici, katedre Intermédií a digitálnych médií v atliéri Michala Murína. 162214 je súčet platných hlasov v parlamentných voľbách 2010 na Slovensku za Slotovu Slovenskú národnú stranu a Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko.

Vstup voľný!

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics