Rodion Sun Lion (UA)
koncert
utorok 13. 6. 2017, 19.00, Rosenfeldov palác

Rodion Sun Lion; foto: Natália ZajačikováUkrajinský basgitarista Rodion Sun Lion je talentovaný a univerzálny hráč. Počas svojej kariéry hrával v kapelách, ktoré vypredávali štadióny, ale aj alternatívny rock, world music a heavy metal. Vo svojej sólovej tvorbe sa prejavuje ako vyzretý muzikant s intímnym a kontemplatívnym hudobným prejavom. Basgitaru predstavuje ako plnohodnotný melodický nástroj, naplno využíva jej prirodzený zvuk a ako podklad mu slúžia naživo hrané hudobné slučky. Narodil sa a detstvo strávil v Kazachstane, je ovplyvnený bezhraničnou ázijskou stepou. Žije a tvorí v Užhorode. Vo svojom poslednom sólovom projekte The Revival of the Earth sa inšpiroval starobiblickými výjavmi a metaforami. Materiál na predchádzajúci sólový album Before I Sleep nachádzal v duševných stavoch pred zaspávaním. Výsledkom sú introspektívne albumy.

Kultúrne centrum Stanica ho dlhodobo podporuje, vystupoval tu viackrát s rôznymi formáciami a sólovo hral aj v Novej synagóge. Teraz predstaví materiál zo svojich posledných dvoch konceptuálnych albumov. Ako hosť s ním v štyroch kompozíciách zahrá perkusionista Peter Kurilla.

Koncert je výsledkom spolupráce medzi kultúrnymi centrami Rosenfeldov palác a Stanica. Okrem sólového vystúpenia v Rosenfeldovom paláci si ho môžete vypočuť aj 14. júna o 18.00 v Novej synagóge, kde bude hrať hudobný jam s Ukrajincami Marselom Oniskom, Dmytrom Babčukom a Žilinčanom Petrom Kurillom na vernisáži výstavy Hneď prídem. Eugen Marsela Oniska.

Vstup voľný.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics