Cestou necestou
cestovateľský festival
piatok 27. 1. 2017, 18.00
VYPREDANÉ

Januárové vydanie populárneho cestovateľského festivalu ponúkne štyri prednášky z rôznych kútov sveta.Cestou necestou

18.00 Evit a Janči Mazancovci: Amerikou pod plachtou a na bicykli
Ochutnávka jedného sna dvoch ľudí o spoznaní sveta a túžbe po dobrodružstve, slobode a dokázaní, že sa to dá.
Cestou či necestou, morom či súšou, riekami či púšťami, v suchu či v daždi, na bicykloch či stopom či autobusom či inak. 19 mesiacov + 17 krajín + 9.000 km na 2 kolesách + 2.200 námorných míľ + 6.228 m n. m. + kopec stretnutí, chutí a zážitkov = svadobná cesta inak.

19.00 Evit a 2 x Janči Mazancovci: S dieťaťom na zhrdzavenom haluznom tandeme
Keď rodičovstvo neprináša očakávanú zodpovednosť a sedenie na zadku, ale výzvy, ako cestovať aj s potomkom. :)
Vietor vo vlasoch, úsmev na perách, šťastie, že sedíme na vlastnom vysnívanom tandeme a ten pocit, že mať dieťa nezastaví naše plány a sny! Ale aj hrdzavejúci a vŕzgajúci bicykel, protestujúce dieťa vo vozíku, svalovka jak svet, komáre pri Dunaji a nefungujúce brzdy! Proste taká správna rodinná dovolenka od Bystrice až po Alpy.

19.50 prestávka

20.00 Michal Knitl: Turecko, Gruzínsko, Arménsko, Irán
Cez Bulharsko sa presunieme do Turecka, kde som pri prvom kopci prežil jednu z najadrenalínovejších nocí celého výletu. Veľmi milo ma prekvapuje Gruzínsko, krajina špagetového písma, výborného vína, šialených šoférov, čierneho mora a nádherného Kaukazu so strážnymi vežami v oblasti Svaneti. Kláštore v Arménsku a výhľad z Jerevanu na Ararat má trpkastú príchuť. Necelých 48 hodín v Náhornom Karabachu sa mi javí ako oblasť, kde ešte dlhé roky uplynú, kým sa domáci začnú aspoň trochu usmievať. A Irán? Neuveriteľné. Najpohostinnejší ľudia akých som kedy stretol. Hostiť síce nemôžu, no i tak to robia. Ste hosť s veľkým H. Narodeninová oslava, výstup na zamrznuté jazero pod Sabalanom a na Damavand, melónový džús s vanilkovou zmrzlinou, stopovanie s Radom a svadba v dedine pred turkménskou hranicou.

21.00 Cástor Enrique Sánchez Rodríguez: Grónsko? Myslíš Grécko?
Čo to je? Žije tam niekto? Ako to tam vyzerá? Čo sa tam momentálne deje? Ako je možné, že v našich očiach menej vyspelá kultúra dokázala prežiť tam, kde “vyspelejší” Vikingovia nakoniec vyhynuli? Ešte pred dvoma rokmi jediné, čo som o Grónsku vedel, bolo, kde sa na mape nachádza. Dnes, po dvoch rokoch strávených v krajine Kalaallitov, som fascinovaný nielen krajinou, ale hlavne ľuďmi, ktorí tam žijú. Touto prednáškou by som chcel odpovedať na najzákladnejšie otázky, ktoré človeku napadnú, keď myslí na najväčší ostrov sveta.

www.cestounecestou.sk

Podujatie je vypredané, ďakujeme za záujem a pochopenie.

Vstupné v predpredaji: 5,00 €
Na mieste: 6,00 / 5,00 € (dospelí / študenti)
Predpredaj: www.predpredaj.sk
Vstupenky si môžete kúpiť online, osobne na ktoromkoľvek z predajných miest Predpredaj.sk alebo priamo na Stanici.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics