PARA: Žiadne slová, iba činy Tour
+ Vydrapená Bužírka Punk System
štvrtok 27. 10. 2016, 20.00, S2

para-1024x766Na scéne sú 21 rokov, odohrali stovky koncertov a vydali deväť albumov vrátane koncertných záznamov a výberovky k okrúhlemu výročiu. Bratislavská skupina Para má stále chuť tvoriť a vymýšľať nové spolupráce. Dokázala to na festivale Grape 2016 a potvrdiť to chce aj v októbri a novembri, kedy vyrazí na osemkoncertné turné na podporu nového dvojsingla na platni Žiadne slová, iba činy/Linda. Odznejú staršie hity ale aj nové skladby z čerstvej dvojsinglovej platne a pripravovaného siedmeho štúdiového albumu. Ako hosť vystúpi Vydrapená Bužírka Punk System.

Video z koncertu Pary na festivale Grape 2016 s Robertom Rothom a Jozefom Luptákom:

Para začala písať svoju históriu v roku 1995 v bratislavských garážach a trvalo pár rokov a pár vydaných demo nosičov, kým sa jej podarilo presadiť do širšieho povedomia. Za prelomový možno považovať rok 1998, kedy sa na poste speváka kapely objavil Lasky a kapela zároveň odohrala aj prvé koncerty mimo Bratislavu. Počas svojej dvadsaťjedenročnej existencie si kapela vybudovala svojský a nezameniteľný hudobný štýl, kapela má rada nadžánrové spolupráce a prekračovanie stereotypných predstáv o rockovej kapele. Častokrát prináša silné spoločenské odkazy nielen vo forme textov ale aj ráznych činov. V tomto duchu sa nesie aj názov nadchádzajúceho turné “Žiadne slová, iba činy”, na ktorom sa Para predstaví v siedmich mestách a ktoré štartuje u nás v Žiline.

Para, to je Tomáš Šedivý – Lasky (spev), Matúš Vallo (basgitara), Juraj Marikovič – Medveď (gitara), Oliver Sadovský (perkusie, elektronika), Daniel Buzinkay (bicie).

P.S. Minulý rok hrali v Novej synagóge (na fotke) s Bez ladu a skladu a akustika nebola (jemne povedané) najlepšia - aj preto si to radi zopakujeme po roku v “klasickej” koncertnej sále S2 na Stanici s dobrým zvukom:22395685993_32d0124753_z

Vstupenky v cene 10,00 € kúpite v predpredaji na www.eventim.sk alebo na Stanici v deň koncertu (ak nejaké ostanú).

www.facebook.com/PARA.Brutalna.Zostava
www.para.sk

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics