Dust in the Groove (Cz) v Zrakovej pyramíde
výlet a koncert súčasnej hudby
sobota 6. 8. 2016, 19.00 v Súľove

Posledný výlet a koncert s unikátnym výhľadom na Súľovské skaly odohrá zoskupenie Dust in the Groove známeho brnenského saxofonistu a basklarinetistu Radima Hanouska (NOCZ & Iva Bittová). Zraková pyramída sa stane koncertnou sálou pre širokú škálu neopočúvaných zvukov na pomedzí súčasnej vážnej hudby a jazzu. Autobus zo Žiliny odchádza o 18.00 od Stanice Žilina-Záriečie a po koncerte vás vráti naspäť.

F201412010687401

Nezameniteľný a zaujímavý interpretačný charakter súboru Dust in the Groove tvorí spev a akordeon Žanety Vítovej s vokálnym sprievodom Michaely Bókovej, marimba vyhľadávaného interpreta súčasnej hudby Martina Opršála, kontrabas v rukách Vlada Micenka a jemná jazzová trúbka Jana Přibila.

Hudobný vtip, experiment, opustenie od konvencií, hľadanie nových zvukov – vo svojich skladbách a zvukových experimentoch využíva Hanousek skúsenosti pre formu, rytmus a harmóniu z jazzu a súčasne skúsenosti zo súčasnej otvorenej hudby mimo žánrov. Materiál pre hudobníkov tvoria notové a grafické partitury, ale komponovaná hudba je doplnená aj voľnými plochami, v ktorých sa ukážu improvizačné schopnosti členov súboru. A radi hrajú nielen v dobrých koncertných sálach, ale aj na netradičných miestach.

www.radimhanousek.cz/dustinthegroove

Koncert sa uskutoční na kopci nad Súľovom v Zrakovej pyramíde o 19.00, zo Žiliny vypravíme špeciálny autobus s odchodom o 18.00 od Stanice Žilina-Záriečie a návratom okolo 22.00. V prípade veľmi zlého počasia sa koncert uskutoční v Novej synagóge v Žiline. Ak nám dáte vedieť svoju účasť emailom na info@novasynagoga.sk, o takejto zmene vás budeme vedieť informovať vopred v deň akcie.

Vstupné je dobrovoľné, vďaka finančnej podpore Nadácie Kia Motors Slovakia organizujeme nielen sériu zvukových výletov a koncertov v Súľove, ale mohli sme aj dokončiť izoláciu strechy a bleskozvod na Zrakovej pyramíde.

zrakova_pyramida_bager1

logo Nadacia Kia Motors Slovakia

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics