Deň európskej kultúry
festival umenia a gastronómie
piatok 5. 8. 2016, 15.30, Mariánske námestie

8. ročník festivalu partnerských miest Žiliny predstaví na Mariánskom námestí kultúru a umenie viacerých partnerských miest mesta Žilina, medzi ktoré patria Mestská časť Praha 15, Plzeň, Frýdek-Místek (Česko), Bielsko-Biala (Poľsko) a Kikinda (Srbsko). Návštevníci môžu tiež ochutnať rozličné tradičné kulinárske špeciality z partnerských miest. Partnerské mestá prispejú do programu vystúpeniami skupín, ktoré do Žiliny prinesú hudbu z bližších aj vzdialenejších končín. V spolupráci so Žilinským klubom kuchárov a cukrárov budú pripravené špeciality tej-ktorej krajiny.

den-europskej-kultury-2016

V rámci koncertov vystúpi Dechový soubor Junior, Taneční krúžok Aktivní senioři, TK Calipso Praha, Akuma, Kikindski tamburaški orkestar, Damian Luber Quartet, Noemiracles a Jazz Kvintet Plzeň. Medzinárodné špeciality budú varené a pečené v spolupráci so Žilinským klubom kuchárov a cukrárov SZKC.

Program nájdete na www.kulturneleto.eu.

Podujatie je organizované Mestom Žilina a OZ Truc sphérique v rámci projektu Európa v Žiline s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ prostredníctvom dotačného programu v oblasti medzinárodných vzťahov a zahraničnej politiky. Vstup je voľný.

logo_sk-pres-01

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics