Na Ukrajinu s Jurajom Vrábelom a Mariou Dubovou
letné cestovateľské kino – open air
štvrtok 14. 7. 2016, 21.00

Kyjev

Dva pohľady na cestovanie po Ukrajine.

Maria Dubova je naša aktuálna dobrovoľníčka v rámci programu European Voluntary Service a na Ukrajine (v Kyjeve) je doma. Na polovicu večera vyberie svoje obľúbené miesta v tejto veľkej krajine, kam sa oplatí cestovať a prinesie aj insajderské informácie, ktoré ako turisti nemáte odkiaľ vedieť. Veľa o Kyjeve, pretože je odtiaľ a pretože je úplne iný ako ostatné mestá. Bude hovoriť o najhlbšej stanici metra na svete, o kláštoroch, o replike Kyjevskej Rusi v mierke 1:1, ktorá stojí kúsok od Kyjeva. A o ďalších miestach, ktoré stoja za návštevu - mestá, hrady, hory, jazerá.

hotyn

Žilinčan Juraj Vrábel sa vybral pár dní pred 30. výročím výbuchu na krátky výlet do Černobylu. Navštívil elektráreň, nielen zvonku, ale aj zvnútra, bol najbližšie, ako sa turista dostane k reaktoru C4 (cca. 1,5 m za betónovou stenou), bol v útrobách reaktora 3 a vo velíne. Potom prešiel mestom Pripjať a okolo najväčšieho radara Duga.

Černobyl

Akcia je súčasťou projektu Európa v Žiline v rámci nášho predsedníctva v Rade EÚ s podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Vstup je preto voľný.

logo_sk-pres-01

arsenalna-metro

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics