Fest Anča 2016
medzinárodný festival animácie
streda – nedeľa, 29. 6. – 3. 7. 2016

Fest AnčaKoncom júna bude v Žiline už deviaty raz medzinárodný festival animácie Fest Anča. Ako jediný na Slovensku prináša každý rok krátke a celovečerné animované filmy pre dospelého diváka, ale aj pre deti. Opäť budete mať možnosť v Žiline stretnúť filmárov, hudobníkov či umelcov, ktorí patria k špičke súčasného tvorivého sveta.

Okrem amerického režisérskeho tandemu bratov Quayovcov, ktorí sú vzorom pre mnohých filmárov a ich mená sa skloňujú v prestížnych svetových médiách, príde napríklad aj montrealský umelec Steven Woloshen. Priekopník bezkamerovej animácie animuje priamo na filmový pás a presne to naučí kohokoľvek na svojom workshope.

Tých, čo majú radi počítačové hry, určite poteší, že sa v jedinečných priestoroch Novej synagógy bude aj tento rok konať podujatie Fest Anča Game Days. Prídu napríklad tvorcovia série Serious Sam a aktuálne vysoko hodnotenej puzzle hry Talos Principle, vývojári z Amanita Design s ich najnovšou adventúrou Samorost 3 alebo zástupcovia veľkého animačného štúdia Platige Image. Okrem toho si budete môcť vyskúšať najväčšie vychytávky v oblasti virtuálnej reality, napríklad headsety Oculus Rift a HTC Vive.

A to nie je všetko! Nebudú chýbať ani kreatívne workshopy, prednášky, projekcie so živou hudbou, koncerty, párty či obľúbené Animation Karaoke Battle. A cez víkend Design trh, kde nájdete výrobky od slovenských a českých návrhárov či dizajnérov.

Nakoľko ide o viacdňový festival aj v open-air prostredí, návštevníci môžu využiť stanové mestečko, ktoré sa nachádza v areáli Stanice.

www.festanca.sk
Udalosť na Facebooku: Fest Anča 2016

Celofestivalová vstupenka: 20,00 €
Študentská vstupenka: 15,00 € (* po preukázaní platného preukazu ISIC, ITIC, EURO 26 alebo platnej študentskej preukážky).
Predpredaj: http://festanca.sk/2016/limitovana-edicia-vstupeniek-na-9-fest-ancu/

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics