Divadlo Kolomaž: Blázon
monodráma
štvrtok 3. 3. 2016, 19.00

Tomáš Plánka; foto: Radovan StoklasaSlovenská nezávislá divadlená a tanečná scéna je malá. S ambíciou predstaviť žilinskému publiku jej jednotlivé mená a zoskupenia, zaraďujeme postupne ich tvorbu do programu. Začíname s trenčianskym Divadlom Kolomaž, ktoré na žilinskú scénu prichádza po prvýkrát.

Predstavenie Blázon trenčianskeho divadla Kolomaž je zinscenované podľa predlohy francúzskeho autora Patricka Grégoira Le Imbecile. Monodráma o chlapcovi, ktorého najbližšie okolie považuje za blázna. Hlavný hrdina žije vo svojom vnútornom svete a neuvedomuje si, čo presne sa okolo neho odohráva. Pútavý príbeh o osude človeka, ktorý sa považuje za Ježiša. Inscenácia je poctou talentovanému českému hercovi Marekovi Matějkovi (1974 – 2011), ktorý v roku 2004 text preložil, naštudoval a v réžii samotného P. Gregoira aj úspešne hral.

Text: Patrick Grégoire
Preklad: Eva Duchamp - Koníčková
Koncept a réžia: Kamil Bystrický
Hrá: Tomáš Plánka
Dramaturgia: Kamil Bystrický, Tomáš Plánka
Hudba: Martin Fačkovec, Richard Lalík
Hlasy: Marián Mitaš, Tomáš Plánka

Divadlo Kolomaž vzniklo ako neformálna skupina v roku 1995, kedy v nemenovanom byte na Sihoti v Trenčíne Kamil Bystrický, Andej Ďurík, Tomáš Plánka a Jano Šimko symbolickým aktom vytiahli z klobúka lístoček s názvom budúceho divadla. V divadelnej činnosti pokračujú zo zakladajúcich členov Kolomaže Kamil Bystrický a Tomáš Plánka. Divadlo Kolomaž sa zameriava prevažne na autorskú inscenačnú tvorbu, spolupracuje s hercami aj nehercami. Dodnes zrealizovalo celkovo 12 inscenácií pre dospelého a dve inscenácie pre detského diváka. Počas svojej činnosti Ddivadlo Kolomaž hosťovalo na medzinárodných festivaloch v Českej republike, Belgicku, Rakúsku, Nemecku, Bulharsku, Bosne a Hercegovine, Kosove a pod. Ich domovskou scénou je Klub Lúč v Trenčíne.

www.kolomaz.sk

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Predpredaj: www.predpredaj.sk
Vstupenky si môžete kúpiť online, osobne na ktoromkoľvek z predajných miest Predpredaj.sk alebo priamo na Stanici.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics