Valentínska Vegánska nedeľa
komunitná večera
nedeľa 14. 2. 2016, 17.00

Vegánska nedeľaFebruárová Vegánska nedeľa vyšla na „magický“ dátum – 14. 2., na deň svätého Valetnína, ktorý sa aj v našich končinách udomácnil ako sviatok všetkých zaľúbených. Pri tejto milej dátumovej zhode sme sa rozhodli usporiadať jedno poriadne veľké rande, na ktoré sú pozvaní všetci milovníci vegánskej kuchyne. Či už prídete so svojou polovičkou, rodinou, štvornohými kámošmi alebo sami necháme na Vás, ale dobré morésy hovoria, že na rande sa nechodí s prázdnymi rukami a vraj láska ide cez žalúdok. Pre výber vhodného jedla platí snáď len toľko, že čím červenšie, tým lepšie a cesnak, chren či strukoviny radšej nechajte v špajzi. Tešíme sa na vás a vaše s láskou navarené vegánske pochúťky.

Ako fungujú vegánske neďele a ako sa do nich môžete zapojiť:

Vegánske nedele sa na Stanici konajú raz mesačne a každá nedeľa má svoj prívlastok (strukovinová, indická, tradičná, vianočná), ktorý Vám napovie, na aké jedlo sa môžete tešiť a v akom duchu môžete aj Vy jedlo na spoločný stôl navariť.

Vstup na večeru je zadarmo, avšak na stoloch sa vždy nachádzajú kasičky na dobrovoľný príspevok z ktorých hradíme náklady na suroviny organizačnému tímu, ktorý dbá na to, aby na stole bolo vždy aspoň niečo. Všetky zvyšné peniaze vždy na konci roku spočítame a venujeme organizáciám, ktoré sa venujú opusteným zvieratám. Nikto z nás sa na akcii osobne neobohacuje a je len na Vašom vedomí, svedomí a pochutení, koľko sa rozhodnete prispieť.

Ešte väčším ocenením našej práce je však Vaše aktívne zapojenie sa do vegánskych nediel. Našou ambíciou je, aby sa z vegánskych nediel stala komunitná akcia v tom správnom zmysle a do varenia sa ste sa zapojili aj Vy, naši hodujúci. Nemusíte variť ako pre armádu, stačí, že Vaše jedlo bude vegánske a varené s radosťou.

Konzumné dobrovoľné.

Tagged as:

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics