Cestou necestou
cestovateľský festival
sobota 27. 2. 2016, 13.30 – 21.00

 Juraj Lukáš: Rumunsko - karpatskou záhradou na dvoch kolesáchCelodenný maratón prednášok a prezentácií, v rámci ktorých budeme cestovať, spoznávať svet, rozprávať sa o zážitkoch na celý život a necháme sa inšpirovať cestovateľskými tipmi a trikmi.

Program:

13.30 Michal Knitl: Život v komunite – príklady v Európe
Povieme si o tom, čo je to komunita, ako fungujú komunity, aké sú komunity na Slovensku a hlavná časť prezentácie bude venovaná komunitám, ktoré som navštívil v máji 2014 s priateľmi: Sieben Linden v Nemecku, Ecodorp Bergen v Holandsku, Kampetorp, Mjolnartorpet a Tullstugan co-housing vo Švédsku a Camphill Vidarasen v Nórsku.

14.20 Janka Hromníková: Desvio a Curva Peligrosa (Peru a Bolívia za 16 dní)
Expedička do Peru a Bolívie - 8.500 km po dvoch úžasných krajinách, kde sa sem tam človeku od úžasu až zastaví dych (a vo výške 5.400 metrov nad morom aj doslova). Adrenalínový šok na nekonečnej piesočnej dune Huacachina, päť slonov nad Nazca Lines, na pokraji síl pri snahe o netradičný pohľad na Machu Picchu, prejazd cez najnebezpečnejšiu cestu sveta Yungas Death Road, boj o prežitie vo výške 5.400 m n. m., slovenská vlajka nad najväčšou soľnou pláňou sveta, žirafí párik na jazere Titicaca ;)

15.10 prestávka

15.30 Lucia Filová + Michael Kada: Ako černoškovia krepčia
Dvaja dobrovoľníci, ktorí cestovali, učili na školách s spoznávali Ugandskú kultúru. Tri mesiace spievali, krepčili a športovali s malými černoškami na školách a prežívali naplno africké čaro.

16.30 Juraj Lukáš: Rumunsko - karpatskou záhradou na dvoch kolesách
Spolu s priateľko Dašou sme si stanovili neľahký cieľ - na bicykli prejsť naprieč štyrmi rumunskými pohoriami - Maramureš, Rodna, Bucegi a Apuseni. To znamená približne 250 km a 10.000 výškových metrov počas 10 dní. Aby samotná cesta bola ešte dobrodružnejšou, do Rumunska sme sa vybrali 20 ročnej Škode Felícia!

17.15 prestávka

17.30 Martina Novotová: Koľko Citroenov nájdete v Arménsku?
Krátky príbeh o tom, ako sa dá na starom rozbitom aute dostať do Arménska počas limitovaného času pracujúceho človeka. 18 dní, 4 cestujúci, 1 auto, 8.000km. Fotky doplnené o príbehy z cestovateľského denníka a hudbu z arménskych kláštorov.

18.30 Andrej Skok: Naprieč Strednou Amerikou
V prezentácií sa divákom budem snažiť priblížiť skutočný život a kultúru niekoľkých z mála krajín, ktoré stále nie sú zničené komerčným turizmom. Stále žijúcu indiánsku kultúru Guatemaly, najzachovalejšie mayské mesto Copán v severnom Hondurase, sopky a koloniálne mestá Nikaraguy, karibský chillout v južnej Kostarike a Panama City v trochu inej podobe budú hlavnými bodmi mojej prezentácie.

Andrej je 17 ročný študent gymnázia v Prievidzi, ktorý si tento rok začal plniť sny a sám so svojim backpackom precestoval Strednú Ameriku.

19.30 prestávka

19.45 Radoslav Baran: Špicbergy - už len na skok k Severnému pólu
Najsevernejšie dobrodružstvo života na súostroví Špicbergy, s krátkym medzipristátím v Osle. Na Špicbergoch má takmer všetko prívlastok najsevernejšie a je takmer isté, že toto súostrovie si Vás v momente získa. Ak sa pýtate prečo, odpoveďou často môže byť: „lebo medveď, v tomto prípade ľadový… “.

www.cestounecestou.sk
Udalosť na Facebooku: Cestovateľský festival Cestou necestou v Ziline

Prezentácie z európskych destinácií sú súčasťou nášho projektu Európa v Žiline realizovaného s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ. A preto je na ne vstup voľný.

logo_sk-pres-01

Cestou necestouStanicu podporuje

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics