Zbierka materiálnej pomoci pre ľudí na úteku

Zbierka materiálnej pomoci pre ľudí na útekuSpoločne s občianskym združením Človek v ohrození organizujeme od štvrtka 3. do nedele 6. septembra 2015 zbierku materiálnej pomoci pre ľudí na úteku. Cítime povinnosť pomôcť ľudom žijúcim počas cesty v neľudských podmienkach tak, ako je v našich silách. Budeme radi, ak sa k nám pridáte.

Človek v ohrození zbierku koordinuje s dobrovoľníkmi, ktorí pomoc utečencom priamo na mieste odovzávajú, aby sme zbytočne nezbierali veci, ktoré nie sú momentálne potrebné.

ČO zbierame?
• Deky, spacie vaky, karimatky, uteráky (čisté)
• Hygienické potreby – mydlá, sprchové gély, šampóny, žiletky, peny na holenie, deodoranty, zubné pasty, zubné kefky, vložky
• Potreby pre deti – skladacie kočíky, nosiče, plienky, vlhčené utierky
• Športová obuv – mužské, ženské a detské športové obutie (tenisky)
• Spodné prádlo a ponožky pre deti, ženy i mužov (kvôli hygiene iba NOVÉ)
• Veľké modré IKEA tašky

NEZBIERAME JEDLO A PITIE, OBLEČENIE (OKREM UVEDENÉHO) A DETSKÉ HRAČKY.

KDE zbierame?
Vašu pomoc môžete odovzdať v bare na Stanici.

KEDY zbierame?
Materiálnu pomoc budeme zbierať a vypravovať priebežne, aby sa čo najskôr dostala k tým, ktorí ju potrebujú.
Prvú várku materiálnej pomoci zbierame od štvrtku 3. 9. do nedele 6. 9. počas otváracích hodín od 10.00 do 22.00 (cez víkend 12.00 - 22.00). Začiatkom budúceho týždňa bude vypravené nákladné auto s vyzbieranou pomocou na miesto určenia, aktualizujeme zoznam vecí, ktoré je potrebné zbierať a budeme vás informovať o termínoch ďalšieho kola zbierky.

KAM zbierame?
Naša pomoc bude v prvej fáze smerovať do maďarskej Budapešti, kde utečencom žijúcim mimo azylové zariadenia pomáhajú miestni dobrovoľníci z organizácie Migration Aid. Človek v ohrození však situáciu neustále monitoruje, v prípade potreby pomoc operatívne presúva do iných oblastí v Maďarsku, Rakúsku, Srbsku alebo Macedónsku.

Finančná zbierka
Okrem materiálnej pomoci je možné prispieť aj finančne na číslo účtu SK1711000000002621182213, v poznámke pre prijímateľa treba uviesť text „Ludia na uteku“. Vyzbierané peniaze budú použité na nákup najnutnejších potrieb priamo na mieste, kde utečencom dobrovoľníci pomáhajú. Zároveň bude z vyzbieraných prostriedkov hradený prevoz materiálnej pomoci.

Ďalšie otázky Vám radi zodpovieme na ludianauteku@clovekvohrozeni.sk alebo na 02 - 55 42 22 54.

www.clovekvohrozeni.sk
Udalosť na Facebooku: Zbierka materiálnej pomoci pre ľudí na úteku – ŽILINA

Tagged as: , , ,

Jeden komentár

  1. Dobrý deň!
    V rámci zbierky pomoci pre utečencov som k Vám do stanice Záriečie dnes doniesla oblečenie, obuv a spacie vaky. Vychádzala som z Výzvy k ľudskosti, kde bolo uvedené, že v rámci materiálnej pomoci sú potrebné uvedené veci. Na Vašej stránke však čítam, že oblečenie potrebné nie je. Ak by ste mali problém, čo s ním (sú ho dve vrecia), odovzdala by som ho na žilinskú charitu, kde oblečenie odovzdá moja rodina už roky.
    V prípade, že to bude aktuálne, ma kontaktujte e-mailom. Zariadim presun oblečenia.
    S pozdravom a vďakou za podanú pomocnú ruku utečencom ostáva Jana V.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics