Fest Anča 2015
medzinárodný festival animovaných filmov
streda – nedeľa, 24. – 28. 6. 2015

Fest Anča 2015Stanica bude už ôsmy rok hlavným dejiskom medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča. Ako jediný filmový festival na Slovensku prináša každý rok krátke a celovečerné animované filmy pre dospelého diváka, ale aj pre deti. Uvidíte medzi nimi aktuálne divácke hity, ako napríklad na Oscara nominovaný animák Tomma Moorea Pieseň mora či snímku Ovečka Shaun vo filme Marka Burtona a Richarda Starzaka.

Po minuloročnom úspechu bude opäť súčasťou programu podujatie Fest Anča Game Days v Novej Synagóge, no tentoraz omnoho väčšie! Tvorcovia z Maďarska, Rakúska, Poľska, Čiech a Slovenska predstavia obrovské množstvo hier a porozprávajú o ich tvorbe.

Počas Fest Anče spoznáte nielen množstvo výborných filmov, ale aj zaujímavých hostí svetového mena. Okrem írskeho režiséra a dvojnásobného držiteľa nominácie na Oscara za najlepší celovečerný animovaný film Tomma Moorea účasť prisľúbilo aj svetoznáme estónske animátorské duo Priit Pärn a Olga Pärn alebo český uznávaný režisér Jiří Barta.

Chýbať nebudú workshopy, prednášky, projekcie so živou hudbou, populárny dizajn market, koncerty, párty či obľúbené Animation Karaoke Battle. Z Estónska napríklad príde charizmatická hudobníčka Vul Vulpes, vizuálnu spoločnosť jej bude robiť francúzsky motion-dizajnový umelec Desaxis Mundi. Slovenskú scénu zase zastúpi kapela Nvmeri.

Žilina sa na chvíľu premení na veľký animovaný svet, pretože po uliciach budú na trojkolkách jazdiť dvaja brazílski umelci VJ Suave a svojimi projekciami oživia náhodne vybrané budovy alebo priestory.

Nakoľko ide o viacdňový festival aj v open-air prostredí, návštevníci môžu využiť stanové mestečko, ktoré sa nachádza v parku hneď vedľa Stanice.

www.festanca.sk
Udalosť na Facebooku: Fest Anča 2015

Predpredaj:
Celofestivalová vstupenka: 18,00 €
Študentská vstupenka: 12,00 € (* po preukázaní platného preukazu ISIC, ITIC, EURO 26 alebo platnej študentskej preukážky).

www.ticketportal.sk

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics