Spúšťame súťaž My Street Films SK

Tiež sa vám niekedy zdá, že veci, čo sa každodenne dejú okolo vás, by mohli byť súčasťou filmu? Nakrúťte ich!

Lure of the RealStanica v spolupráci s českým distribučným portálom DAFilms spúšťa projekt My Street Films, ktorého cieľom je podnietiť u obyvateľov Slovenska záujem o svoje najbližšie okolie, ako i jeho kritickú reflexiu. Výstupom bude databáza, ktorá bude mať podobu filmovej mapy. Po rozkliknutí konkrétnej adresy sa sprístupní krátky film – subjektívny pohľad človeka na miesto, kde žije. Cieľom celosvetového filmového hnutia, ktoré vzniklo v Londýne, a tento rok sa rozširuje na krajiny V4, je objavovať netradičné, bizarné, poetické, vtipné aj zabudnuté miesta. Prostedníctvom krátkych dokumentárnych filmov odhaľovať nezrejmé príbehy ulíc, ktoré by inak zostali nepovšimnuté.

Existujú dve možné formy zapojenia sa do projektu:

1. SÚŤAŽ FILMOV:

Do súťaže filmov môžete poslať svoj hotový krátky film a nahrať ho na filmovú mapu. Film nesmie presiahnuť dĺžku 10 minút, a musí byť priraditeľný ku konkrétnej ulici – adrese. Formát, forma, téma sú ľubovolné. Deadline pre zasielanie filmov: 31. september 2015.

2. SÚŤAŽ NÁMETOV:

Súťaž námetov je určená pre tých, ktorí majú nápad na krátky film, ale netrúfajú si ho sami realizovať. V tom prípade nám stačí poslať váš námet. Autori víťazných námetov budú mať možnosť na ich realizácii spolupracovať s Mirom Remom, Robertom Kirchhoffom, Ivanom Ostrochovským a ďalšími renomovanými slovenskými dokumentaristami. Max. rozsah námetu – 300 slov. Adresa pre zasielanie: info@mystreetfilms.sk. Deadline pre zasielanie: 10. jún 2015.

Žiadna predchádzajúca profesionálna filmárska skúsenosť nie je nutná (nie je ale ani prekážkou).

Autori najlepších filmov získajú možnosť cestovať so svojim filmom na londýnsky festival Open City Docs Fest v júni 2016, a tiež zúčastniť sa projekcie na MFDF Ji.hlava v októbri 2015 a vyhrať ďalšie filmové ceny!

www.mystreetfilms.sk
Facebook: My Street Films SK

DAFilmsKinečkoVyšehradský fondRádio_FM

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics