Lucia Kašiarová: Imago
tanečné predstavenie
sobota 2. 5. 2015, 19.00

ImagoSme si istí tým, akí chceme byť. Vieme ale, kto sme?

Tanečný duet, voľne inšpirovaný textom C. G. Junga, krehko a citlivo stvárňuje dva neustále protiklady v každom z nás, anima a animus. Muž a žena na scéne sú unikátnymi, jedinečnými bytosťami, na druhej strane sa však neustále dopĺňajú, citlivo na seba reagujú a ovplavňujú sa.

Imago je snahou o prepojenie našich vonkajších prejavov a vnútorných stavov, o provokácii svojim vlastným obrazom, vnútorným hlasom nášho protipólu, ktorému tanečníci nechávajú priestor, aby sa ozval. „Nebojíme sa prehovárať k nejasnej predstave našeho vnútra. Zastavte sa, dajte dolu masku a prehovorte sami k sebe. Čo počujete vy?

Predstavenie bolo vybrané na prestížnu prehliadku českého súčasného tanca Česká tanečná platforma 2015, choreografka Lucia Kašiarová v rámci toho istého festivaliu získala v roku 2012 ocenenie Tanečnica roka.

Réžia: Lucia Kašiarová
Účinkujú: Soňa Ferienčíková, Jan Čtvrtník
Scéna: Marie Gourdain
Hudba: Mikoláš Růžička
Svetelný dizajn: Pavel Kotlík
Grafický dizajn: Marie Gourdain
Produkcia: BOD.Y &SKOK!
Koprodukcia: Alt@rt
Projekt podporili MKSR, MKČR, MHMP a Studio ALTA

Lucia Kašiarová je v Prahe žijúca tanečnica, choreografka, umelecká riaditeľka Studia ALTA a matka na plný úväzok. Soňa Ferienčíková momentálne pôsobí ako umelec na voľnej nohe, venuje sa súčasnému tancu, experimentálnemu divadlu a kultúrnemu aktivizmu. Jaro Ondruš je slovenský tanečník a performer žijúci v Prahe, kde spolupracuje s viacerými poprednými choreografmi a skupinami.

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics