Alef 0: Obraz, zvuk a algoritmus
diskusia s Kryštofom Peškom
štvrtok 30. 4. 2015, 18.00

Alef 0 s Kryštofom PeškomAko vyzerá vedomé či nevedomé využívanie algoritmov v umeleckej tvorbe? Umelec a kóder Kryštof Pešek (Cz) porozpráva o autorskom programovaní diel na hrane známych umeleckých žánrov ako video-art, net-art alebo performance. Vlastné diela zasadí do súvislostí s históriou a aktuálnym smerovaním algoritmického umenia. Aprílové vydanie neformálneho prednáškového cyklu Alef 0 je súčasťou festivalu Multiplace.

Moderuje Katarína Gatialová.

Kryštof Pešek (*1986) je absolvent Centra audiovizuálnich studí na pražskej FAMU kde v súčasnosti aj vyučuje. Pracuje v programovacích prostrediach Processing a SuperCollider. Jeho diela, založené na otvorených algoritmoch, môžu fungovať ako nekonečne naživo generované grafické objekty, rovnako ako záznamy týchto procesov na DVD. Kryštof Pešek je členom otvorenej skupiny live-kóderov Kolektiv, kde sa v poslednej dobe venuje najmä zvuku.

Pozor! V ten istý deň od 12.00 sa na Žilinskej univerzite, Katedre mediamatiky a kultúrneho dedičstva uskutoční workshop s Kryštofom Peškom, zameraný na živé kódovanie v programe SuperCollider. Za niekoľko hodín sa môžete naučiť, ako programovať zvuk, naživo ho modelovať a meniť jeho štruktúru. Workshop je určený pre úplných začiatočníkov a budete k nemu potrebovať jedine vlastný počítač. Na workshop je treba sa vopred prihlásiť a jeho kapacita je obmedzená na 10 ľudí. Pre viac informácií a prihlasovanie píšte Dušanovi Dobiašovi na dusan@stanica.sk.

https://vimeo.com/kof

Výstupné dobrovoľné.

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics