Rok ilustrácie je fuč, nech žije rok scénografie!
novoročná pohľadnica od Martu Hlavajovej

scenkaBodkou za cyklom pohľadníc od ilustrátorov môže byť aj tento novoročný pozdrav od Martu Hlavajovej. Je zároveň pozvánkou na ďalší celoročný projekt v našich detských výtvarných ateliéroch.

Sme veľmi radi, že Martu už viac ako 2 roky máme v tíme Stanice. V roku 2015 bude okrem iného koordinovať projekt Zaostrené na scénografiu. Viac vám však o nej neprezradíme, budeme najradšej, ak sa s ňou skamarátite osobne - prídete na jej dielne, alebo sa zúčastníte scénografických sympózií, pri ktorých bude vždy asistovať.

Scénografiu si najčastejšie spájame s divadlom, ale môže ísť tiež o výtvarné riešenia koncertov či iných spoločenských happeningov. Aj piknik s priateľmi môže byť scénograficky premyslený a pôsobiť ako vystrihnutý z obrázku od Martu.-) Scénografia je o videní, cítení a modelovaní priestoru, ľudí a vecí v ňom - tvaroch, svetle, farbách, textúrach.. je to teda v prvom rade poctivá výtvarná robota. Zúročíme pri nej aj ilustrátorské a grafické skúsenosti z minulého roka, pretože taký scénograf môže mať často na starosti aj drobné detaily ako pozvánku, či plagát k podujatiu. Celoročný projekt opäť prebehne ako ročná šnúra víkendových sympózií s letným vyvrcholením vo forme týždenného sympózia. Ako hlavných odborníkov na tému sme prizvali skúsených scénografov aj študentov tohto odboru a prvé sympózium máme už v januárovom programe! - a la Non.Garde.

Celoročný Projekt Ateliéry 2014 - zaostrené na ilustráciu podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky.

st_znak_s_logom_a_podporou_16

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics