Kinobus 2014
(nielen) filmový festival
piatok – nedeľa, 5. – 7. 9. 2014

KinobusTrasa: Kremnica – Očová – Zvolenská Slatina – Sliač
Téma: Stred

Kinobus v rozpore so svojimi starými dobrými spôsobmi vynechá tento rok okraj a mieri rovno do stredu. Vykoná zaťažkávaciu skúšku distribúcie filmov na 35 mm kotúčoch a opráši kiná v Očovej, Zvolenskej Slatine a Sliači. Minulé roky sme sa túlali po kinách na západe, severe aj východe, ale stred nám akosi unikal a juh je ďaleko, hádam až na opačnej pologuli. Potom nás napadlo: Nemáme my náhodou voči stredu predsudky? Alebo nejakú pracovnú decentralizačnú deformáciu? Nezostáva stred v tieni súčasného očarenia okrajom?

Dva autobusy s takmer stovkou účastníkov preskúmajú počas troch dní geografický aj tématický stred v širokouhlej perspektíve: stred ako absolútno / utópia, ako exces / prázdno, rovnováha / vychýlenie, harmónia / nuda, dostredivosť / exklúzia… Okrem filmov, v ktorých stred môžeme hľadať v obsahu a forme, ale najjednoznačnejšie ho aj tak určíme v strede cievky filmového pásu (napr. Vojdi do prázdna, Futurologický kongres, Show, Delta a Vesmírna odysea, ak sa podarí…), čaká účastníkov rozohrávanie stredu na vlastnej, alebo cudzej koži v sprievodnom programe. Konkrétne: kúpele na srdce, a všetko, čo k tomu patrí (pozor, nie sme Srdcové záležitosti!), Palace a prechádzka architektonickou modernou, výlet do Stredu Európy, prednáška o zapeklitosti stredu v kartografii, Pecha Kucha, či experimentálne úvody.

Praktické info:
Prvý film a akreditácia – piatok 5. 9. o 12.00 v kine Akropola v Kremnici.
Odchod autobusov spred kina Akropola – 14.00 a 15.45.
Návrat – nedeľa 7. 9. večer, individuálne spojmi zo Sliaču.

www.kinobus.sk
www.facebook.com/KinobusFestival

Festivalová permanentka: 23,00 / 19,00 € (dospelí / študenti)
Info, prihlasovanie: 0908 938 339, martin@kinobus.sk

Festival sa koná vďaka podpore: Audiovizuálny fond, Medzinárodný vyšehradský fond, SPACE - Supporting Performing Arts Circulation in Europe

avf_logo1

Tagged as: ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics