Divadlo Continuo (Cz): U zdi
pouličné predstavenie
piatok 8. 8. 2014, 21.00

Divadlo Continuo (Cz): U zdiMedzinárodne uznávané pouličné Divadlo Continuo prichádza do Žiliny so svojou najnovšou inscenáciou s názvom U zdi. Inscenácie súboru majú nenahraditeľnú poetiku, v ktorej sa mieša pohyb, fyzické herectvo, cirkusové techniky, živá hudba a výrazná výtvarná štylizácia.

Stena je pre našu civilizáciu, vedľa svojho praktického účelu, významným symbolom. Je súčasne tým, čo nás ochraňuje, rovnako však tým, čo nás oddeľuje, vymedzuje a tým, čo nám bráni a prekáža.

Jedna bezmenná stena a jej príbeh v čase. Stena, pri ktorej sa popravovalo, pri ktorej sa tajne stretávali milenci. Stena, cez ktorú sa uteká do lepšieho sveta. Stena, na ktorú sa píšu odkazy či revolučné heslá. Na ktorú sa lepia plagáty a reklamy na najnovšie výrobky, ktoré rozhodne musíme mať. Okrem toho, že nás chráni pred vonkajším, cudzím, nebezpečným či len nepríjemným, môže byť aj prekážkou v našej ceste. Ceste za neznámym a nepoznaným, ale predsa tak dôležitým.

Kompozícia voľných asociácií na tému steny spojených do pohybového a pouličného predstavenia Divadla Continuo. Fyzické divadlo striedajú výtvarné obrazy, komika tragiku, vertikalita sa mení v horizontalitu a naopak. A na konci vlastne nevieme, čo je dole a čo hore, kto vo vnútri, kto vonku a hlavne, čo je vlastne za stenou.

www.continuo.cz

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics