Zuna a Maok: Pre Gaiu
tanečno-hudobné predstavenie
piatok 25. 4. 2014, 19.00

Zuna a Maok: Pre GaiuTanečno-hudobný koncert pre našu Zem, v ktorom sa známa slovenská tanečnica a skúsená improvizátorka Zuna stretáva s fenomenálnym hudobníkom a vynikajúcim improvizátorom Maokom, aby v spoločnom predstavení poďakovali a vzdali hold našej planéte. Predstavenie je čistou improvizáciou, využívajúcou silu prítomného okamžiku.

Tanec: Zuna Vesan
Hudba: Maok
Svetlá: Ján Čief
Fotografie v projekcii: Boris Verseghy, Zuna Vesan


Zuna Vesan Kozánková (1973)
Žena vyjadrujúca sa poväčšine tancom, pretože ho považuje za jednu z možností vyjadrenia svojej taoistickej duše. Jej v detstve počínajúce tanečné vzdelávanie prešlo akademickou pôdou Tanečného konzervatória a Vysokou školou múzických umení v Bratislave, no stalo sa opäť otvorené slobode cez jej študijné pobyty v Európe a Ázii. Posledné roky sa Zunin tanec intenzívne prepojil aj so štúdiom Tradičnej čínskej medicíny, akupunktúry, shiatsu, qigongu a taoizmu, aby filozofické aspekty tohto štúdia mohla aplikovať aj do tanečnej praxe a do osobného života. Jej duša je spojená aj s letným tanečným campom “Tanec na horách” v prírode Orlických hôr, ktorý v roku 2000 s manželom Milanom založila a každoročne tam vyučuje a čerpá energiu. V roku 2013 sa presťahovala do Orlických hôr, v Českej republike, kde s manželom buduje umelecké a vzdelávacie centrum PANGEA.

www.artyci.com
www.shiatsu-terapie.sk

Martin Maok Tesák (1974)
Hudobník, multiinštrumentalista, skladateľ filmovej a divadelnej hudby. Narodil sa v Bratislave. Viac ako desať rokov vytvára pod menom Maok improvizovanú hudbu s etnickými a experimentálnymi prvkami, ku ktorej pozýva hostí. Vydal 17 albumov. Skladal hudbu do filmov Juraja Jakubiska (Bathory), prírodovedca Tomáša Hulíka a filmára - cestovateľa Pavla Barabáša (Premeny Tatier, Tatry zamrznuté v čase, Bhután, Ticho nad oblakmi). Robí hudbu k divadelným a tanečným inscenáciám, koncertuje v Česku, na Slovensku, v Škandinávii, Nemecku, Poľsku, či Korei. Organizuje hudobné workshopy, kde účastníkov vedie k sebavyjadreniu pomocou hudby a zvukov.

www.maok.net


Vstupné: 4,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics