Jekhetane čiže Spolu
seminár pre učiteľov
štvrtok 5. 12. 2013, 15.00

Jekhetane - SpoluTento rok sme ponúkli vám a vašim žiakom navštíviť projekcie a diskusie Odsúdení na spolunažívanie v dobrom – o (ne)obyčajných príbehoch, ktoré dokumentujú, že spolunažívanie Rómov s majoritou má aj rôzne sympatické podoby a celkovo je možné. Pozvali sme Inge Ďurinovú, ktorá už piaty rok navštevuje školy po celom Slovensku a debatuje so žiakmi o ich postojoch k tejto téme. K diskusii nám slúžili i krátkometrážne filmy z cyklu Šesť, ktoré vytvorilo združenie Jekhetane-Spolu v spolupráci s Living documentary.

Keďže rok je krátky a nie pre všetky školy čas vystačí, prichádzame so seminárom pre učiteľov, na ktorom dostanú všetky informácie o projekte a budú môcť s nimi ďalej pracovať na vlastných hodinách. Bezplatný seminár prebehne vo štvrtok 5. decembra o 15.00 a je potrebné sa naň dopredu prihlásiť.

Seminár povedie Inge Ďurinová, lektorka diskusií a garantka projektu, ktorá predstaví samotný projekt Odsúdení na spolunažívanie v dobrom, jeho zámer a prevedie učiteľov materiálmi, ktoré ku projektu existujú (dokumentárne filmy Odsúdení na spolunažívanie v dobrom, Pred dedinou, za dedinou, Šesť profilov ľudí z rodu Rómov, komiks a kniha).

Hosťom semináru bude klinická psychologička Oľga Šupalová, ktorá porozpráva bližšie o postojoch detí a možnosti ich zmien, v ktorom veku je najvhodnejšie a prečo tieto záležitosti s nimi diskutovať; ako i o skúsenostiach z diskusií a z vyhodnotení dotazníkov, ktoré deti po projekciách vyplnili.

Seminár je bezplatný, je primárne určený pre učiteľov II. stupňa ZŠ (ale radi sa stretneme i s učiteľmi
I. stupňa a stredných škôl). Trvanie 90 min, kapacita max 15 učiteľov, prihlasujte sa na martu@stanica.sk, 0949 354 582. Pedagógovia dostanú aj materiály z projektu Odsúdení na spolunažívanie v dobrom (DVD, komiks, kniha).

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics