Noc divadiel 2013: Malá morská večera
sobota 16. 11. 2013, 18.00

Noc divadiel 2013: Malá morská večeraŠtvrtý ročník noci otvorených divadiel, predstavení a výnimočných zážitkov. Európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rámci. Návštevníkov na Stanici čaká verejná prezentácia výsledku detského vodného divadelného sympózia a premiéra divadelnej inscenácie Bábkového divadla Žilina Ryba Rohatá. Večerný program pokračuje v Mestskom divadle Žilina.

Program

13.00 – 18.00 / Detské vodné divadelné sympózium

Scénografická tvorba zameraná na recykláciu odpadov, inšpirovaná vodou a svetom pod hladinou.

18.00 / Malá morská večera

Verejná prezentácia výsledkov workshopu a premiéra divadelnej inscenácie pre najmenšie deti s názvom Ryba Rohatá v rámci projektu Voda pre morské panny, ktorú režijne pripravuje Zoja Zupková.

Na pôde Bábkového divadla Žilina vzniká inscenácia inšpirovaná príbehom H. Ch. Andersena O malej morskej panne. Príbeh súvisiaci s vodou tvorcov nabáda k vyjadreniu sa k súčasnému stavu znečistenia vôd – okrem iného aj množstvom tuhého odpadu. Zámerom je využívať vzniknuté predstavenie ako pútavý komunikačný prostriedok prinášajúci kvalitný umelecký zážitok s jasným environmentálnym posolstvom pre deti a mládež.

Inscenácia vzniká v komplikovaných podmienkach rekonštrukcie Bábkového divadla a tak sa odrazovým mostíkom k jej vzniku stane workshop na scéne kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie v rámci tohtoročnej Noci divadiel.

www.nocdivadiel.sk

Vstupné dobrovoľné.

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics