JURNY (Pl): Beatbox
Slam Poetry workshop
sobota 17. 8. 2013, 14.00 – 17.00

JURNYBeatbox – tvorenie hudby ústami, ktoré imitujú zvuky a ruchy hudobných nástrojov/prírody/mesta. Pomocou ovládania jazyka, líc, krčných svalov, ale aj kontrolou dychu možno docieliť rôzne efekty – napodobniť možno takmer čokoľvek: dopravné prostriedky, zvieratá, ale aj melódiu konkrétnej piesne. Jednoducho – beatbox je umenie zahrať „na pusu“ celú kapelu!

Svojská hudobná forma využívaná rôznymi (nielen) hudobnými žánrami. V rámci workshopu sa pokúsime ukázať a prekonať ďalšiu hranicu ľudského hlasu a prejavu. Účastníci si prostredníctvom krátkej inštruktáže a praktických ukážok i cvičení budú môcť pripraviť vlastné vystúpenie na večernú exhibíciu.

Nadšenci beatboxu sa môžu tešiť na poľského lektora, ktorý vystupuje ako JURNY. V jeho prospech hovorí vyše 10 rokov beatboxu a live acts, množstvo koncertov v Poľsku i mimo neho, spolupráca s inými umelcami, ale aj spolupráca s divadelnými/tanečnými skupinami. Polovicu tohto času sa JURNY venoval práve výučbe techník beatboxovania.

Pri hodnotení jeho výstupu sa často používa slovné spojenie „hyperaktívne chrlenie z hrdla“ a publikum, ktoré už s ním malo tú česť odporúča zachovať si chladnú myseľ a bezpečnú vzdialenosť. Nosieva si so sebou loop station, a ďalšie „krabičky.“ Ako sa sadne beatbox so slam-poetry zistíme už v sobotné popoludnie.

Kapacita workshopu je obmedzená na 15 miest pre účastníkov. Rezervuj si, kým sa dá!

Viac info o JURNYM: https://soundcloud.com/jurnybeatbox

www.slampoetry.sk

Účastnícky poplatok: 2,00 € (v cene voľný vstup na večernú súťažnú exhibíciu)

Info a prihlasovanie: zuzana.grochalova@gmail.com

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics