Julia Holter (Us, Domino)
koncert
nedeľa 4. 8. 2013, 20.00

Julia Holter, foto Rick BahtoJej debutový album „Tragedy“ sa v roku 2011 umiestnil na popredných miestach takmer všetkých relevantných výročných rebríčkov. Kritici sa zhodli: Takto má znieť inteligentný pop! Julii Holter sa darí svojrázne skladby so sférickým spevom tvoriť tak, že pôsobia znepokojujúco a očarujúco zároveň. Aranžmány (občas zjavne, občas nepriamo) odkazujú na nadčasových hrdinov ako Philipp Glass alebo Steve Reich. Svoje zručnosti si zdokonalila na prestížnej škole California Institute of the Arts v Los Angeles.

Na dokreslenie piesní si táto mladá hudobníčka (ročník 1984) často berie na pomoc terénne nahrávky - zvuky všedného dňa a útržky rozhovorov tak tvoria akýsi zvukový závoj. S druhým albumom „Ekstasis“ vysypala na začiatku roka 2012 z rukáva ďalšie koncepčné dielo, pri ktorom naviac pracuje s gréckou mytológiou. Z tajuplných kúskov vytvára s prirodzenou ľahkosťou zložité zvukové experimenty, servírované v príjemnom balení.

Počas leta absolvuje s kapelou americko-kanadsko-európske turné, v rámci ktorého sa premiérovo predstaví aj na Slovensku. 19. augusta jej vychádza na labeli Domino Records tretí album Loud City Song.

Julia Holter band

Corey Fogel (bicie)
Daniel Meyer (saxofón)
Andrew Tholl (husle)
Christopher Votek (violončelo)

www.juliashammasholter.com
Udalosť na Facebooku

Vstupné:
Predpredaj: 7,00 / 5,00 € (dospelí / študenti) cez www.tixy.sk
Na mieste: 8,00 / 6,00 €

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics