Sekatshi dobrotti
koncert / Vážna hudba nevážne
streda 29. 5. 2013, 20.00

Sekatshi dobrottiSekatshi dobrotti sú náhodným výberom z nekonečného priestoru neobmedzených možností hudobného skladateľa a klávesistu Petra Machajdíka, huslistu Petra Krajniaka a hudobníka a divadelného režiséra Jozefa Vlka.

Peter Krajniak študoval hru na husliach na Konzervatóriu v Bratislave, VŠMU a Akadémii umenia v Banskej Bystrici. Pôsobil ako koncertný majster v súbore Komorní sólisti Bratislava, bol členom Musica Aeterna, Veni Ensemble, Haydn Sinfonietta Wien a je členom súboru Solamente Naturali. Okrem klasických huslí sa venuje interpretácii barokovej hudby na dobových nástrojoch a hráva na elektronické husle na parties s DJs.

Peter Machajdík tvorí a spolupracuje s významnými osobnosťami medzinárodnej hudobnej scény ako sú napríklad Jon Anderson z legendárnej art-rockovej skupiny Yes, extrémny vokalista a bubeník David Moss, harfistka Floraleda Sacchi, čembalistka Elina Mustonen, organista Carson Cooman, huslista Milan Paľa a pod. Je zakladajúcim členom legendárnych zoskupení Transmusic Comp. a Vitebsk Broken. Jeho komorné a orchestrálne diela zazneli v posledných rokoch v interpretácii Janáčkovej filharmónie Ostrava, Camerata Europea, Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala, Filharmónie Bydgoszcz či Luganského symfonického orchestra. Okrem komponovania sa venuje aj realizácii zvukových prostredí a spolupráci s výtvarnými umelcami ako napr. so zakladateľmi minimal artu Georgeom Cupom a Steveom Elliottom, nemeckým konceptualistom Dirkom Dietrichom Hennigom, Zbynkom Prokopom, Vladimírom Popovičom, Viktorom Hulíkom, Jurajom Melišom a mnohými ďalšími.

Jozef Vlk je autor, režisér, hudobník, producent, performer, príležitostný svetelný dizajnér a zakladateľ divadelnej skupiny Hubris (neskôr transformovanej na Debris Company), ktorej hlavným výrazovým prostriedkom je non-verbálny prístup ku klasickým literárnym témam (Kafka - Proces, J. L. Borgés - Evanjelium podľa Marka, Joyce - Ulysses, Jarry - Kráľ Ubu, S. Beckett - Murphy, Dych a i.), no zameriava sa i na autorské výpovede. Vlk sa hlási k aktívnej forme „gesammtkunstwerku“ a má za sebou početné domáce i zahraničné hudobné a divadelné spolupráce. Je držiteľom ocenenia Dosky za najlepšiu hudbu. Mimo divadelnej činnosti si vyskúšal i réžiu strednometrážneho tanečného filmu Deň, aktívne sa tiež venuje novej elektronickej hudbe pod pseudonymom Double Affair.

Vstupné: 4,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics