ME-SA, Peter Šavel, Stano Dobák:
Much More Than Nothing
pohybové predstavenie
štvrtok 9. 5. 2013, 19.00

Much More Than NothingSprávne šialené a spontánne predstavenie Much More Than Nothing sa pohráva s myšlienkou manipulácie. Akokoľvek zanietení a angažovaní, tanečníci „len“ plnia nesplniteľné, a to na 150 percent! Plnenie absurdných úloh im nedáva žiaden priestor na vlastné rozhodovanie, rovnako ako padajú od únavy po každom ďalšom zadaní.

Na pozadí toho sa objavuje večné naťahovanie medzi Čechmi a Slovákmi. Šteklivá hra s identitou a nacionalizmom. Vtipná, drzá a sebakritická. A to v podaní generácie umelcov, ktorí sa narodili v Československu, vyrástli v Čechách a na Slovensku a dnes žijú na rôznych miestach po celej Európe.

Koncept: Stano Dobák, Peter Šavel
Účinkujú: Martina Hajdyla Lacová, Lucia Kašiarová, Tereza Ondrová, Andrea Opavská, Karolína Hejnová a Jaro Viňarský
Svetlá: Jiří Hajdyla
Kostýmy: Masha

Predstavenie vzniklo v rámci rezidenčného programu Studia ALTA za podpory Nadace život umělce.

(…) Setkání těchto šesti tanečníků na jednom jevišti se ukázalo být perfektní volbou. Každý z nich je výraznou osobností a zároveň na sebe vzájemně dokáží citlivě reagovat.
(…) Představení je kompaktní, a i přes to, že nemá žádný konkrétní děj, je plné akce a proměn. Hra a náhoda jsou hlavním principem. Divák někdy neví, koho sledovat dříve, každopádně jako celek působilo představení uceleně a hlavně, byla to velká zábava. Choreografické duo Peter Šavel a Stano Dobák přivezlo do Čech svěží vítr: moderní způsob tvorby, skvělý tanec, humor a nadsázku.
(Petra Dotlačilová, Taneční aktuality)

(…) V Much more than nothing sa hlavná pozornosť sústredila na účinkujúcich performerov. Spoluprácu Terezy Ondrovej, Andrei Opavskej, Lucie Kašiarovej, Martiny Hajdyli Lacovej, Karolíny Hejnovej, Petra Šavela a Jara Viňarského totiž možno trochu nadnesene označiť za akýsi All-Stars výber českej a slovenskej nezávislej tanečnej scény. Ich predstavenie charakterizoval aj zmysel pre nadhľad nad sebou samým a pohrávanie sa s ironizáciou. (Miroslav Zwiefelhofer, KioSk)

www.me-sa.cz

Vstupné: 6,00 / 4,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606

Podpora:
České centrum

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics