Ivan Gontko, Tyjátr: Herkules alebo dobytie Pekla
tradičné bábkové predstavenie
sobota 25. 5. 2013, 11.00 a 14.00, Nová synagóga

Máte predstavu ako vyzeralo bábkové divadlo za starých čias? Herec a režisér Ivan Gontko sa rozhodol oživiť tradíciu starodávnych bábkarov a na základe zvukového prepisu doslova zrekonštruoval pôvodnú divadelnú hru, ktorú hrávali viaceré generácie známej slovenskej bábkarskej rodiny - Anderlovcov. Túto priam jarmočnú atrakciu zažijete na májovom Malom trhu, pozor, tentoraz nie však o 16.00 na Stanici, ale o 11.00 a 14.00 v Novej synagóge.

tyjatr-herkules-2Bábkohra je inšpirovaná gréckou mytológiou a hrdinskými činmi siláka Herkula. Knieža pekiel Pluto zošle na kráľa Atmeda chorobu. Jeho blízki sa mu snažia pomôcť a tak sa odoberú do chrámu boha Apolóna, aby vyprosili pre kráľa vyzdravenie. Pluto však navedie kráľovnú Alcesku, aby sa sama zabila a vrátila manželovi zdravie. Alceska sa obetuje a Pluto ju vezme do pekla. Keď sa to vyzdravený Atmedus dozvie, rozhodne sa odísť do hôr a žiť ako pustovník. Vtedy prichádza na scénu Herkules, ktorý sa vyberie do pekla, aby Alcesku vyslobodil z moci pekelnej a vrátil ju späť na zem. Ako v každej takejto hre, nemôže chýbať vtipná postavička - Gašparko.

Vstupné dobrovoľné.

Predstavenie trvá 30-40 minút a je vhodné už aj pre deti cca od 3-4 rokov.

Svoje miesto na sedenie v hľadisku si môžete rezervovať (telefonicky však iba do 24. 5. 2013)  - 0948 344 606, rezervacie@stanica.sk.

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics