Tancuj, tancuj!
víkend so súčasným tancom
piatok – nedeľa, 26. – 28. 4. 2013

Medzinárodný deň tanca (29. 4.) oslávime aj tento rok, ako inak, tancom. Pod názvom Tancuj, tancuj! vyzývame k tancu, či už aktívnemu alebo pasívnemu. Spoločne s občianskym združením SKOK! sme pre vás pripravili niekoľko možností, ako sa zapojiť. Dva workshopy (ten prvý už 19. – 21. 4.), tanečné predstavenie spojené s diskusiou o tanci a všetkom s ním spojeným, tanečný film a na záver happening v uliciach mesta.

Couch Corner, foto Noro Knappiatok – nedeľa, 19. – 21. 4.
fyzický workshop
Magdalena Tuka, Anita Wach (Pl): Wrestling Art Workshop
Workshop sa venuje archetypu ženskej bojovníčky / mužského bojovníka a procesu hľadania osobnosti zápasníka. Zameriame sa na výskum športovej divadelnej formy, pričom hlavnou inšpiráciou bude zápasenie ako také a jeho spôsoby zobrazenia v umení. Workshop je určený aj pre úplných začiatočníkov a netanečníkov.

Info a prihlasovanie: workshow@physicalarts-sk.com

piatok 26. 4., 18.00 – 21.00 h
dance-talk show
Couch Corner XLL (Extra Long Life)
Trojhodinová improvizovaná dance-talk show so slovenskými súčasnými tanečníkmi, do ktorej sa svojimi postrehmi, otázkami a nápadmi môžu zapojiť aj diváci. Spojenie rozhovorov na aktuálne témy s tanečnou improvizáciou. Iniciátormi Couch Corner sú Zuna a Milan Kozánkovci z Tanečnej spoločnosti Artyci, ktorí v každom predstavení z tejto série účinkujú.

Účinkujúci: Dano Raček, Jaro Viňarský, Zuzana Burianová, Katarína Brestovanská, Juraj Yuri Korec, Zuna Vesan a Milan Kozánkovci a ďalší.

sobota – nedeľa, 27. – 28. 4.
fyzický workshop
Jaro Viňarský: Zdroje vlastnej reality – autentickosť performera
Workshop zameraný na adaptovanie vlastnej reality performera ako hlavnej východiskovej témy pre tvorbu. Následne skúma, ako v tomto priestore hľadať silu autentickej inšpirácie a vzápätí môcť generovať silný, autentický, osobitý fyzický materiál. Workshop je určený aj pre úplných začiatočníkov a netanečníkov.

Info a prihlasovanie: workshow@physicalarts-sk.com

sobota 27. 4., 19.00 h
projekcia
Die Klage der Kaiserin (r. Pina Bausch)
O Pine Bausch bolo natočených niekoľko dokumentov, zaznamenané, prípadne sfilmované boli viaceré jej predstavenia. Sama však natočila jediný film. „Neduhy cisárovnej” sú pri prvom pohľade sledom krátkych pohybových skečov, ktoré plynú bez jasnej kauzality. Postupne sa však skladá v hlave silný pocit, emócia, podobná zážitku z tanečného predstavenia. Jednotlivosti sa strácajú v spleti formy, zato výsledok komunikuje na najvnútornejšej úrovni.

Die Klage der Kaiserin – Pina Bausch / D / 1990 / 105 min

nedeľa 28. 4., 14.00 h
Tanečný happening v uliciach mesta
Tanečný happening v centre Žiliny s účastníkmi víkendového workshopu, pod vedením tanečníka a choreografa Jara Viňarského.

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics